Denemarken, een weekend om nooit te vergeten !!

 

Denemarken, een weekend om nooit te vergeten!

Afgelopen donderdag was het dan zo ver. Op naar Denemarken! Een internationaal trainingsweekend voor de mannen en vrouwen uit Ee en omstreken. De club was goed vertegenwoordigd. In totaal zijn we met 23 personen vertrokken naar Holstebro. Willem Mossel, ons allen bekend, woont in de stad in de Deense regio Midden-Jutland. Hij was onze begeleider.

De heenreis

Donderdag 30 juni om 21.30 uur vertrokken we naar Holstebro. Geert (de chauffeur) van Paulusma Reizen had alles goed op orde, dus we konden met een gerust hart richting het land van de "Danska Kronor". Een plezierige busreis. Gezellig met elkaar praten, kaarten, een versnapering nuttigen, een lekker drankje en wat muziek. Daarnaast werd er gestreden om negen grote prijzen. Hoe kon je die winnen? Bingo! Het spel van de cijfertjes. Sytske de Vries werd de grote winnares. Zij won twee prijzen. Haar vriend Lieuwe-Jan Huisman was zelfs jaloers. Volgens hem had Sytske zijn kaart ingepikt. Na de bingo werd er nog geloot om een rollade. Deze werd gewonnen door een mevrouw uit Veenendaal. Vreemd, want zij zat niet bij ons in de bus. Alle ingrediënten aanwezig om er een geslaagd weekend van te maken. Uiteindelijk arriveerden we om ongeveer 7 uur vrijdagochtend bij Willem Mossel. De koffie was bruin, het bier koud, dus voor ieder wat wils.

 

Dag 1 - Vrijdag 1 juli

Willem Mossel bracht ons na een paar uurtjes naar onze verblijfplaats. Een mooie herberg in een prachtig gelegen gebied. Veel natuur! Zo verkeerden wij in een groot bos met in de buurt wat meertjes. Daarnaast was er een voetbalveldje aanwezig met een zaalgoal. Gerard Pel heeft de goal het hele weekend met verve verdedigd, al moest hij op het laatst toch zijn meerdere erkennen. De ballen van Bert Loonstra kwamen zo hard op hem af, een polsblessure was het gevolg. Gelukkig komt het komende seizoen niet in gevaar. Een foto in het nabij gelegen ziekenhuis verklaarde dat de pols overbelast is. Dus Pel, rustig aan... Nadat iedereen was geacclimatiseerd, zijn we gestart met wat teambuilding. In de herberg zijn we gezamenlijk gaan kaarten, wat gaan voetballen en natuurlijk hebben we een biertje genuttigd.

Rond de klok van 18.00 uur kwamen de pakketten vlees op tafel. We hadden een goede barbecue tot onze beschikking. We hebben dan ook heerlijk gegeten. Ja, en dan? Kaarten... De pokerkoffer van de heer Hekstra is volop gebruikt. Jammer voor Rene de Bruin. Hij kent het spel niet. Hij is nog van het bluffen, een kaartspel wat al enigszins gedateerd is. Helaas Rene. Kom er dan maar even bijzitten en drink gezellig een biertje mee. Een biertje meedrinken betekent voor Rene meer dan alleen gezellig meedoen. Hij put daar energie uit en krijgt inspiratie om tekeningen te gaan maken. De mensen uit Ee waren verrast. Niemand had verwacht dat Rene een kunstenaar blijkt te zijn. Uiteindelijk gingen er ook nog een paar van de groep op stap, onder leiding van Willem en Mike Mossel. Dit was de volgende ochtend te merken. Pieter Wouda had geen stem meer. Hij bleek wel tien liedjes te hebben gezongen. De heer J. Braaksma was ook meegegaan. Hij glunderde de volgende ochtend. Waarom? Aparte vrouwtjes, was zijn antwoord... En de leiders? Willem en Mike, zij waren niet fit. De reden? We kunnen niet alles vertellen.

De mannen waren 's ochtends 5 uur thuis. En ja, dat hebben de thuisblijvers vaak moeten horen. Sven de Jong vond het een geweldige prestatie dat hij zo laat thuis was. Hij kreeg daarom een beker en een grandioos applaus. Van harte Sven. Achteraf bleek dat Douwe Kroodsma de prijs had moeten krijgen. Hij was de allerlaatste...

Dag 2 - Zaterdag 2 juli

De dag dat het moest gebeuren. Voetballen tegen een amateurclub uit Denemarken. Iedereen was er mentaal en fysiek op voorbereid. Ja, en dan krijgt Halbe Mossel een telefoontje... het gaat niet door! De tegenstander van Vv Oostergo kon niet genoeg mensen optrommelen. Een forse tegenslag. Dit had niemand verwacht. Geen voetbal. Maar genoeg andere alternatieven. Uiteindelijk zijn we met de hele ploeg gaan karten en lasergamen. Een daverend succes! Richard Prins was de grote man bij het lasergamen. De man liet zien dat hij niet voor niets bij het leger heeft gezeten. Hij won het spel overtuigend en liet zijn tegenstanders kansloos.

 

Spannend was het bij het karten. Lange tijd leek het erop dat Johannes Meinsma de snelste tijd ging neerzetten. Johannes Huisman dacht hier anders over. Hij zat voor het eerst in een kart, maar liet zien dat hij wel degelijk kan rijden. Hij noteerde de snelste rondetijd. En de vrouwen, wat deden die? Zij stapten ook in de kart. Antje (Mossel), de aanstaande vrouw van Halbe Mossel bleek het snelst. Misschien dat Halbe voortaan wat adviezen kan krijgen. Een leuke en spectaculaire activiteit!

Eten, daar had iedereen zin in. Willem regelde voor de groep een Chinees restaurant. Het eten en drinken smaakte heerlijk. Daarnaast werden we bediend door een prachtige Chinese vrouw. Foto's volgen... Tijd om te gaan. Iedereen had genoeg gehad. De avond was nog jong, dus? Zeker, gezellig met de hele groep op stap. Een Deense voorbijganger bracht ons naar een kroegje. Wat hebben we het daar naar ons zin gehad. Heerlijke biertjes, een beeldschone vrouwelijke DJ (Camilla zo heet ze - Eelke Idsardi wist deze informatie los te futselen), een goede zangeres (Louise zo heet ze - Jaap Zijlstra maakte dit bekend) en een bekende voetballer. Franck Ribéry was overgevlogen om de kroeg te bezoeken. In de kroeg speelde zich weer van alles af. Halbe Mossel gaf een mooie show weg en ook werd er uitbundig met de aangevraagde plaatjes meegezongen. Beeldmateriaal zal meer uitleg geven.

Na een paar uurtjes besloten we naar een discotheek te gaan. Iedereen ging weer mee, super! Een grote discotheek met goede muziek. Vele vrouwen aanwezig en voor onze vrouwen waren er ook wel wat mooie Denen in het gebouw. De contacten werden gelegd. We gaan natuurlijk geen namen noemen, maar er werd wel degelijk her en der gesjanst...

Richard Prins en Julius de Jong maakten de Deense vrouwen wijs dat ze voor Ajax speelden. Dit leverde veel foto's op. Leuk! De volgende ochtend werd Richard door zo'n tien vrouwen gebeld. Ze hadden het internet geraadpleegd en kwamen tot de conclusie dat ze voor de gek waren gehouden. Prachtig toch?!

 

Na een lange avond besloten we om half 4 richting onze slaapplek te gaan. Eelke Idsardi ging dit niet al te goed af. Hij en Julius waren nog wat contacten aan het leggen, maar een gladde vloer werd noodlottig. Een gekneusde duim. Geen kaatsen voor Eelke volgende week. Jammer!

 

Op naar Ee

Een goede laatste nacht. Vroeg opstaan, een ontbijtje en inpakken. Half 11 stond de bus gereed. Het hele weekend werd besproken, beeldmateriaal werd bekeken, er werd natuurlijk weer gekaart en Geert de chauffeur werd bedankt voor zijn goede begeleiding. Een weekend om niet te vergeten. Daarnaast willen we natuurlijk ook Willem Mossel bedanken. Hij stond voor ons klaar en regelde de activiteiten. Zijn broer Jan Mossel kwam de tweede dag ook nog bij ons langs. Super!

Uiteindelijk arriveerden we zondag 21.00 uur weer in Ee. We mogen wel concluderen dat we hebben genoten van een fantastische sfeer! Iedereen bedankt! Foto's volgen...

Med venlig hilsen,

Organisatie Denemarken

Voorbereiding 2e elftal
Competitie indeling Oostergo 1

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/