​De volle 3-punter voor vv Oostergo!

Zaterdag 4 maart 2023 stond de clash tussen vv Oostergo (nummer 5 op de ranglijst) en VCR (nummer 4 op de ranglijst) op het programma. Een hele bijzondere wedstrijd voor de familie Mossel aangezien routinier Halbe Mossel en neefje Gerjan Mossel het opnamen tegen Jordy Mossel aan VCR zijde. Klaas Mossel junior, oud-Oostergo speler en leider, kon deze middag lastig kiezen of hij voor zijn zoon Jordy of voor zijn oude liefde vv Oostergo was. Ook speciaal deze middag was de aanwezigheid van oud Oostergo speler/supporter/coach Wytze Wouda. De al weer jaren woonachtige Dokkumer (maar met een groot roodgeel hart) was op fiets weer naar Ee gekomen om deze wedstrijd bij te wonen.

Vv Oostergo beschikte over een nagenoeg complete selectie. Alleen keeper Geert de Jong was geblesseerd. Voor hem in de plaats stond speler/keeper Jorick van der Hoek. Voor blessures waren Huizing en Reitsma niet bang want Oostergo had deze middag de beschikking over de man met de gouden handjes, Allert Pol (verzorger). Trainer Dick Groen en assistent Sybrant Smit mistten een flink aantal basisspelers maar hadden desalniettemin nog 15 spelers meegenomen naar Ee.

De supportersvereniging van VCR en Oostergo hadden gezamenlijk een line up georganiseerd waarbij de jeugdspelers met de teams het veld opliepen. Bernhard Jelle Hansma was pupil van de week en mocht met scheidsrechter Doornbos het veld op. De fakkels waar de f-side jaloers op zouden zijn zorgden voor een fraaie ambiance deze middag! De jeugdspelers kregen na afloop een heuse oorkonde en wat lekkers.

Nadat de rookdampen waren opgetrokken blies de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit en golfde het spel op en neer. Het was Oostergo die beter voetbalde en goede kansen kreeg door o.a. goede acties van Harm Kroodsma aan de linkerkant. Het was voor Oostergo echter oppassen voor de gevaarlijke counter van BCR. Aderlating voor VCR was het uitvallen van Abe Dreijer met vermoedelijk een achillespeesblessure. Met een brilstand werd er gerust en bleef Meindert de Jong van vv Oostergo achter in de kleedkamer en kwam Johannes Huisman in het veld.

Het was Lieuwe Bote Sytsma die de ban brak en de 1-0 op het scorebord bracht na goed voorbereidend werk van collega spits Lars de Jong. Het spel ging daarna op en neer waarbij VCR 3 goede kansen kreeg en 1 doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het was Jorick die de held van de middag werd met twee fraaie saves. Hij werd daarbij geholpen 1x geholpen door Arjen Raap die een bal van de doellijn haalde. De verdediging van Oostergo stond deze middag als een huis. Good-old Johannes Meinsma en Hendrik Dijkstra hadden spits Rienk de Haas aan de ketting en werden aan de flanken uitstekend geholpen door de backs Arjen Raap en Cees de Jong.

De 2-0 was een cadeautje van VCR. De snelheid van Sytsma werd onderschat. Hij kon een te korte terugspeelbal onderscheppen en wist deze kans te verzilveren. In de 82e minuut constateerde scheidsrechter Doornbos een handsbal van een VCR verdediger in het strafschopgebied. Halbe Mossel wist dit buitenkansje te benutten en schoot de 3-0 binnen. Dirk Jan Schreiber kwam hierna het veld in voor Gerjan Mossel.

Na deze 3 treffer deed trainer Dick Groen nog een wanhoopspoging en bracht een driedubbele wissel. Helaas voor VCR viel het doelpunt aan de andere kant. Lars de Jong schoorde met een prachtige volley op aangeven van Johannes Huisman. Aan Oostergo zijde vond er vervolgens een dubbele publiekswissel plaats. Lieuwe Bote Sytsma en Lars de Jong gingen met luid applaus naar de kant en voor hen kwamen de broeders Miedema (Mathias en Sylvan) in het veld. Beide mannen zorgden nog voor het nodige gevaar waarbij Mathias de 5-0 op zijn schoen had maar hij vond de goed keepende Klaas Durk Dijkstra op zijn weg. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Doornbos voor het eindsignaal. Met deze overwinning kruipt Oostergo naar een 4e plek op de ranglijst en doet het nog volop mee in de 2e periode.

Na afloop had de supportersvereniging gezorgd voor een zanger, namelijk huismuzikant Sipke de Boer. Sipke wist er weer een geweldig feest van te maken voor zowel de Oostergo als de VCR spelers en supporters waarbij het nog lang gezellig was (ondanks de uitslag ook in de familie Mossel).

VVO2 is verplaatst naar 14:45 uur
Zaterdag 4 maart Oostergo 1 - VCR 1

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/