Bonuspunt voor Oostergo tegen Twijzel.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen nummer 2 van de ranglijst, Twijzel op het programma. Oostergo dat uit de laatste 4 wedstrijden 9 punten had gehaald, ging met frisse moed deze wedstrijd in, omdat men ook wist dat Twijzel de laatste weken niet top draait en dat de topscorer al een aantal wedstrijden droog staat. Toch wisten de mannen van trainer Haijema en leider Miedema dat Twijzel technisch vaardige spelers heeft en qua kwaliteit eigenlijk in de derde klasse thuishoort. Maar goed, de bal is rond en het blijft voetbal. Deze middag kwam er uit onverwachte hoek steun voor Oostergo. Een 20 tal supporters van Leovardia hadden een spandoek gemaakt en kwamen Oostergo aanmoedigen en hadden natuurlijk het nadrukkelijke verzoek dat Oostergo punten pakte deze middag, maar nog meer dat Twijzel in de race om het kampioenschap punten verspeelde.

Oostergo probeerde in de eerste helft druk te zetten op de verdediging van Twijzel. Dit lukte niet helemaal en daardoor kon Twijzel af en toe gevaarlijk worden. Maar het leverde geen opgelegde kansen op. Tot de zestienmeter voetbalde Twijzel behoorlijk, maar keeper Jelmer Hoekstra hoefde niet handelend op te treden. Dit was ook voor een groot gedeelte te danken aan de achterhoede van Oostergo. Met name Johannes Meinsma en Sjoerd Zijlstra speelden een goede wedstrijd en dit was nodig tegen de gevaarlijke spitsen van Twijzel. In de 20ste minuut kwam Twijzel op een gelukkige manier op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam ongelukkig op de voet van Arjen Raap, waardoor de bal in eigen doel belandde. Pech voor deze jeugdige speler, die echter heel goed herstelde van deze domper, door zich direct te herpakken in de wedstrijd. Voor Oostergo pakte het goed uit dat Twijzel op voorsprong kwam. Twijzel had de 3 punten voor het grijpen en hoefde dus niet meer zo nodig en ging niet vol op jacht naar de 2 – 0.

In de enerverende tweede helft gebeurde er heel veel. Zo was er een geweldige kopkans voor Dirk Jan Schreiber, maar een goede redding van de keeper van Twijzel hield voor Oostergo de 0 op het scorebord. Vanaf de 70 ste minuut besloot trainer Haijema te wisselen om nog aanvallender te gaan voetballen en dus achterin risico’s te gaan nemen. Alles of niets dus. Voor Twijzel de kans om op basis van hun voetballende kwaliteiten de voorsprong te verdubbelen. Maar Twijzel had deze middag het vizier niet op scherp staan. En een aloude voetbalwet zegt, wanneer je zelf niet scoort, scoort de tegenstander. Zo gebeurde het dat Oostergo keeper Jelmer Hoekstra wederom een engeltje op de lat had zitten. Een uitgemeten vrije trap van Twijzel verdween over de ietwat te ver voor zijn goal staande Oostergo-goalie en ging richting doel. Gelukkig voor iedereen die Oostergo een warm hart toedraagt, ging de bal tegen de paal. De uittrap die daarna volgde zorgde in de 94ste minuut voor een scrimmage voor het doel van Twijzel. Julius de Jong schoot tegen de keeper aan en vervolgens was Gerjan Mossel er als de kippen bij om de 1-1 te maken. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en had Oostergo weer een punt toegevoegd aan haar totaal. Of dit punt terecht was, daar kun je uren over discussiëren, feit is dat Oostergo uit de afgelopen 5 wedstrijden 10 punten heeft behaald. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Friese Boys in Kollumerzwaag.