Belangrijke punten voor V.V.Oostergo

Belangrijke punten voor V.V. Oostergo

Het gaat er niet om wie er niet zijn, het gaat erom wie er wel zijn. Dat is het credo geweest afgelopen zaterdag voor het vlaggenschip van V.V. Oostergo. Op het programma stond een belangrijke uitwedstrijd tegen de combinatie van dorpen Augustinusga en Surhuizum. Belangrijk omdat beide teams net boven de degradatiegrens staan en dus de punten nog hard nodig hebben voor lijfsbehoud in de 4de klasse. Qua kwaliteit hoort Oostergo ook in die klasse, maar het is dit seizoen een uitdaging om die kwaliteit ook op het veld te laten zien. Klaas Hayema had deze dag Willem Sikkema en Julius de Jong in de aanval geposteerd met het talent Gerjan Mossel daar vlak achter op de positie 10. Een gouden greep deze middag, omdat met name in de tweede helft dit trio de verdedigers van A.S.C. veruit de baas waren. De eerste helft was niet goed van Oostergo kant en Oostergo mocht dan ook van geluk spreken dat het zonder kleerscheuren met de brilstand de thee mocht drinken in de rust. A.S.C. kon het net niet vinden, omdat paal en een aantal zeer goede reflexen van onze goalie Jelmer Hoekstra dit in de weg stonden. Door blessures moesten Romke Barske en Bert Loonstra het veld helaas verlaten, maar hun invallers Arjen Raap en Jacco de Jong verdienden deze middag beide een dikke voldoende. De tweede helft was qua voetbal zeker voor Oostergo. Er stond een team in het veld, die bereid was om alles te geven en het besef had dat deze middag de punten erg belangrijk waren.

Uit een vloeiende aanval scoorde Oostergo het enige doelpunt van deze wedstrijd. Gerjan Mossel zette Julius de Jong met een prachtige steekpass alleen voor de keeper. Julius bleef koelbloedig en tekende voor de 0-1 op het scorebord. Dat het bij die ene goal bleef, mocht een wonder heetten. Aan beide kanten waren er opgelegde kansen, maar voor Oostergo zat er deze middag een engeltje op de lat van Jelmer Hoekstra. Na 90 minuten voetbal waren de 3 punten voor het vlaggenschip een feit, en kon met opgeheven hoofd huiswaarts worden gekeerd, waar volgende week de wedstrijd tegen Twijzel op het programma staat. Een tegenstander waar je alleen maar van kunt winnen, omdat de druk bij Twijzel ligt deze wedstrijd. We zien u graag komende week op sportpark De Streng in Ee