Spectaculaire Sinterklaas intocht Ie

A38I6034

 De laatste zaterdag voor vijf december. Dit is al jaren lang de datum dat Sint en zijn pieten in Ie aankomen. Zaterdag omstreeks 14.00 uur kwam het Spaanse gezelschap aan op "It Stienfek" onder Ie. Mede door de perfecte weersomstandigheden was het zelden zo druk bij de jaarlijkse intocht.

Klaske Ferwerda verwelkomde een ieder en hield de kinderen bezig met de bekende versjes totdat eindelijk de pakjesboot aankwam. Vele kinderen stonden richting Eastrum te kijken, maar deze keer kwam de boot vanaf Ingwierrum. De "Ir Wouda" brug werd geopend zodat de boot vrije doorgang kreeg.

Bij aankomst was het de hoofdpiet die de staf van de Sint in het water liet vallen. De kinderen konden er wel om lachen temeer omdat het nogal een werkje was om de staf weer boven water te krijgen. Na vele stunten van de hoofdpiet was het uiteindelijk de KNRM piet die redding wist te brengen. Met een ferme duik wist hij de staf op te vissen van de bodem van het "Iester Djipt"

Eindelijk kon de Sint voet aan vaste wal zetten en konden de pieten pepernoten en snoepgoed uitdelen. Er stond een mooi en luxe voertuig klaar voor de Sint zodat de reis richting dorpshuis "De Jister"kon beginnen. Daar werd het feest verder gevierd en keerden alle kinderen met een leuk cadeau huiswaarts.

Met dank aan alle vrijwilligers kan de organisatie terugkijken op een prachtig evenement. 

Foto's : © Burt Sytsma

Puzzelwandeltocht 2023
Bolta Zathe een film gemaakt door Hannah Swart

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/