Schoenendoosactie i.s.m. basisschool “De Gearing”

IMG_6171

Op 5 november 2023 is het zendingszondag met als thema:"Samen zijn wij kerk"
Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om samen met de basisschool de actie schoenendoos te koppelen aan deze dienst. Tijdens de schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Dit gebeurt bijvoorbeeld in het armste land van Europa, Moldavië. Hier worden veel kinderen aan hun lot overgelaten. Hun ouders zijn vertrokken naar het buitenland om geld te verdienen of hebben hun troost gezocht in alcohol. Kinderen zwerven op straat, zonder de zorg en liefde die ze nodig hebben.

Hoe werkt het?
* Tijdens de kerk-school-gezinsdienst van zondag 15 oktober worden er actiefolders uitgedeeld, waarin u meer leest over de schoenendoosactie: hoe het werkt en wat er in de doos mag.
* Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van EUR 5,00 per doos nodig. Tijdens de kerkdienst van 5 november zal er een collecte voor deze kosten worden gehouden. Doe dus geen geld in de doos.
* U kunt de gevulde schoenendoos op 5 november meenemen naar de kerk. Kinderen leveren de schoenendoos in op school. Vanuit daar worden de dozen naar de kerk gebracht.

Doe mee aan de schoenendoosactie en tover een simpele schoendoos om tot een kostbaar geschenk.
We geven kinderen ver weg een schoendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

Wilt u meer weten over de schoendoosactie? Kijk op schoenendoosactie.nl 

Actie Schoenendoos
Uitnodiging Kindernevendienst

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/