Dorp Ee

KND-handje_20220705-185221_1 Kindernevendienst uitje 10 juli

Kindernevendienst uitje 10 juli


Op zondag 10 juli is het de laatste keer KND voor de zomervakantie en daarom willen we graag met alle kinderen het seizoen feestelijk afsluiten. We gaan naar 'it Hossebos' in Drogeham waar de kinderen kunnen klimmen, klauteren, springen in, bij en boven het water. We vertrekken om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein van het sportpark en zijn rond 12 uur weer terug. Alle kinderen, maar ook broertjes, zusjes en ouders zijn van harte welkom om mee te gaan. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd! We horen graag of je ook mee gaat (Hanny Westra 0646206598 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De oude kleren en laarzen mogen aan en neem evt een setje extra kleding mee. 

De leiding van de Kindernevendienst 

Lees Meer

Ie Sjongt 3 juli


Feestelijke zangdienst voor jong en oud

Lees Meer

Kindernevendienst 5 juni, 19 juni en 10 juli


 Komende zondag 5 juni is het 1e Pinksterdag. 's Ochtends van 9.30 tot 10.30 uur is er voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd weer Kindernevendienst-XL. Alle kinderen zijn welkom in het Anker; inloop tussen 9.15 en 9.30 uur. 
We gaan deze keer met elkaar luisteren naar het verhaal over Pinksteren en daarna gaan we knutselen en spelletjes doen. 

Zondag 19 juni is er Kindernevendienst tijdens de Overstapdienst in de Eben Haëzertsjerke. We beginnen de dienst deze morgen in de kerk en gaan tijdens de dienst met de kinderen naar de eigen ruimte. Er is tijdens deze kerkdienst een speciaal moment voor alle kinderen uit groep 8 die de Overstap gaan maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. 

Op zondag 10 juli is er de laatste Kindernevendienst-XL voor de zomervakantie. We sluiten het seizoen dat met elkaar af. Ook dan starten we 9.30 uur in het Anker (inloop vanaf 9.15 uur) waar we dan blijven tot 10.30 uur. 
Kindernevendienst
Lees Meer
IMG_4259

Spirituele wandeling


Geef je tekst hier ...

Lees Meer

Vacature predikant(e)De Protestanste Gemeente Ee-Oostrum-Jouswier zoekt een predikant (m/v) voor ca. 0,6 fte.

Wij zijn een plattelandsgemeente in Noordoost-Friesland.

Onze gemeente staat in de traditie waarin vieren, leren en dienen kernwoorden voor ons kerk-zijn vormen. Gastvrijheid en betrokkenheid bij elkaars wel en wee is voor ons belangrijk, daarnaast willen we graag een kerk zijn voor jong en oud.

Jammer genoeg heeft onze gemeente te maken met een teruglopend aantal gemeenteleden.

De dorpen Ee, Oostrum, Jouswier liggen vlakbij elkaar, dichtbij het Lauwersmeer. De dorpen delen school, muziek en sport met elkaar.

Klik hieronder voor de profielschets. 

Bestandsnaam: Vacature Predikant Protestantse Gemeente Ee-Oostrum-Jouswier
Bestandsgrootte 334 kb
Download Bestand

Klik hier voor de website van de Protestantse Gemeente Engwierum.

Lees Meer
jeugdmeetingplaatje

Afsluiting meeting seizoen Jeugd.


Vrijdag 29 april willen wij graag samen met jullie het seizoen afsluiten. We hebben de buurtsport coaches bereid gevonden om 's middags een leuke activiteit met jullie te doen in de sporthal in Ee. En willen de middag dan met z'n allen afsluiten door gezamenlijk te eten in het jeugdhonk.

Het programma is als volgt:

14u: jeugd van groep 8

15u: de 1e "klassers"

16u : de 2e "klassers" en hoger.

Rond 17.15/17.30 willen we gaan eten in het jeugdhonk. Dominee Timmer zal ook aanwezig zijn en jullie kunnen kennismaken met onze nieuwe jeugdwerker voor volgend seizoen.

Graag even doorgeven voor 25 april aan Sippy of Metsje of jullie mee willen doen, alleen meedoen aan de activiteit of alleen mee eten is ook mogelijk, geef dit dan ook door.

We hopen jullie allemaal te zien en er een gezellig middag/avond van te maken.

Ps; neem jullie zaalschoenen mee. 

Groeten Sippy en Metsje

Lees Meer
stilleweek1

Stille week / Vesperdiensten


 Dit jaar hopen we in de "Stille Week" weer diverse diensten te houden:

Passievespers op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april,

Viering Heilig Avondmaal op Witte Donderdag 14 april,

Dienst op Goede Vrijdag 15 april,

Paaswake op Stille Zaterdag 16 april.

(Alle diensten in de Tsjerke op 'e Terp om 19.30 uur, 16 april om 21.00 uur)

Aan het begin van de Stille Week worden weer de vespers, korte avonddiensten, gehouden. Als overkoepelend thema voor de drie avonden is gekozen: 'Broos leven'.

In de eerste vesper, op maandagavond, staan we er bij stil dat wij altijd weer voor de vraag staan wat leven tot een goed leven maakt. Vaak is en wordt er meer voor het duister gekozen dan voor het licht! God brengt daar een woord tegenin, om het leven terecht te brengen: Jezus, zijn Woord in levenden lijve, die de weg van het ware menszijn volbrengt en voortgang van het leven geeft.

De tweede vesper bepaalt ons er bij hoe Jezus zijn leven deelde en zich met hart en ziel, op leven en dood, verbond aan anderen, juist ook aan mensen in hun kwetsbare en gebroken bestaan.

Op de woensdagavond overdenken we dat 'broos te leven' ook een levenswijze kan zijn: ervoor kiezen je niet te verschansen achter een muur van eigengereidheid en zekerheid, maar je elke dag opnieuw toevertrouwen aan God en jezelf in de waagschaal leggen, om mens met de mensen te zijn.

Een dichtregel van Okke Jager zegt: Hoe kostbaar is een kwetsbaar mens. Deze gedachte is aan elk van de avondthema's te verbinden en wordt in het bloemstuk dat op de tafel zal staan gesymboliseerd door eierschalen die van binnen goud kleuren.

We hopen op gezegende diensten in de Stille Week, een week waarin we op een intense manier iedere dag Jezus' weg door lijden en dood naar opstanding en leven mogen overdenken, en mogen ervaren dat Hij de weg náár en de waarheid óver dat leven is, ja, het Leven zélf.

Lees Meer
22034F02-F084-47AA-9021-EB5D286FFFE3

Grow Tienerweekend


Dit jaar met Hemelvaart (27 t/m 29 mei) is er weer het Grow Tienerweekend georganiseerd door KerkOverstag. Dit is voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar. Dit weekend zullen er leuke activiteiten plaatsvinden zoals; duiken, autorijles, quad rijden, sport clinics, teamgames, stormbanen, inspirerende meetings met bands en verschillende sprekers. Meer informatie kunnen jullie vinden op; www.grow-tienerweekend.nl. Opgave kan tot 1 april bij Sippy of Metsje

Lees Meer
Actie voedselbank groot succes: 4 auto's vol met producten naar de voedselbank!

Actie voedselbank groot succes: 4 auto's vol met producten naar de voedselbank!Op woensdag 9 maart 2022 vond de actie plaats voor de voedselbank georganiseerd door de diaconie en de jeugdouderlingen. Om half 5 werd er verzameld bij het Anker. De jeugd kwam in grote getale helpen, met kruiwagens en zitmaaiers in de aanslag. Er is ontzettend veel etenswaar en geld ingezameld waarmee de voedselbank vele gezinnen een voedselpakket kan aanbieden.

Om half 8 startte de kerkdienst; bidstond voor gewas en arbeid, ook hier werden nog spullen ingezameld en was de collecte bestemd voor de voedselbank.

Donderdag is al het etenswaar met 3 auto's en een bus naar de voedselbank gebracht. De vrijwilligers van de voedselbank waren erg blij met zo'n grote aanlevering en de financiële bijdrage.

We willen vrijwilligers die mee hebben geholpen met ophalen van de spullen en wegbrengen van producten bedanken voor de hulp!! 

Lees Meer

Kerk in actie voor Oekraïne


Het is oorlog in Oekraïne. Dat betekent groot leed, angst en onzekerheid over de toekomst voor de mensen daar. Ons hart gaat naar hen uit! Steden zijn gebombardeerd met vele doden en gewonden tot gevolg. Honderdduizenden Oekraïners zijn op de vlucht geslagen, op zoek naar veiligheid in de buurlanden. Vooral vrouwen en kinderen, want mannen blijven achter om te vechten. Kerk in Actie werkt al jaren in Oekraïne en is direct begonnen met het verlenen van noodhulp, via kerken en lokale partners. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.

Samen met de kerk van EE-Oostrum-Jouswier is er volgende week zaterdag 12 maart een inzamelingsactie voor de oorlogsslachtoffers van Oekraïne.

Tussen 13.30 uur en 15.30 kunnen spullen worden ingeleverd bij Raymond en Nelly Hoekstra van de Bernhardstraat in de garage.

Er is vraag naar:

· Warme winterkleding

· Warme winterschoenen

· 1 persoonsdekbedden

· 1 persoonsovertrekken

· Houdbare voedingsproducten, zoals rijst, pasta, melk ed.

· Verzorgingsproducten, zoals haarshampoo, douchegel, zeep ed.

Na 16.00 uur wordt het weggebracht

Lees Meer