Kindernevendienst

Het doel van de kindernevendienst is kinderen (4-12 jaar) bekend en vertrouwd maken met Jezus Christus en de kerk door sociale thema's aan te bieden waarbij de liefde en het respect voor elkaar centraal staat.

Als je kind 4 jaar wordt krijgt hij/zij een uitnodiging om deel te nemen aan de kindernevendienst.

Op drie zondagen in de maand kunnen de kinderen met de ouders mee naar de kerk. Na de opening van de kerkdienst en een aantal liederen vertrekken de kinderen samen met de leiding van de kindernevendienst naar hun eigen ruimte. Dit vindt plaats in het Anker, nabij de Eben Haëzer tsjerke. De leiding van de kindernevendienst werkt met de kinderen aan een thema wat voort komt uit christelijk materiaal zoals De kind op zondag, Jong Protestants en CreatiefKinderwerk. Er wordt samen gezongen, gebeden, geluisterd naar een verhaal, geknutseld, gepuzzeld en zoveel meer. Na de kerkdienst kunnen de kinderen weer worden opgehaald.

Kinderkerk XL

Iedere eerste zondag van de maand is er Kinderkerk XL. De kinderen zijn vanaf 9.15 uur welkom in het Anker. Afhankelijk van de grootte van de groep worden de kinderen in groepen verdeeld op basis van leeftijd. Tijdens de Kinderkerk XL is er meer tijd om aan een thema te werken. Er wordt gestart met een interactief verhaal, gezongen, gebeden en daarna is er genoeg tijd voor een leuke activiteit. Bij mooi weer kunnen dit ook buitenactiviteiten zijn zoals een speurtocht of ander leuk spel. Voor elke leeftijd groep wordt er iets passends bedacht.

Projecten

In de Adventstijd en de Veertigdagentijd worden door de leiding van de kindernevendienst projecten georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan het voorbereiden en uitvoeren van een musical voor de kerstnachtdienst, maar ook knutselwerken die tijdens kerst of Pasen in de kerk komen te hangen/staan of een leuke attentie voor de ouderen in de gemeente. Tijdens de projecten wordt er ook gespaard voor een goed doel; de laatste jaren was dit de voedselbank in Noard-East Fryslân.


We hopen dat wij uw kind/kinderen mogen begroeten! Ze mogen gerust een vriendje/vriendinnetje meenemen. Iedereen is welkom!

Om op de hoogte te blijven van activiteiten en wijzigingen van de kinderkerk kunt u deze website of de Geandewei raadplegen.

Heb je vragen of lijkt je het leuk om aan de slag te gaan als leiding?

Neem dan contact op met een van de jeugdouderlingen:

Metsje, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sippy, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tanja: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/