Particuliere pot DOM Ee bijna leeg

Particuliere pot DOM Ee bijna leeg

De particuliere pot van het DOM-project in Ee is bijna leeg. Dat zei voorzitter Jelmer Kok van de Dorps Ontwikkelings Maatschappij (DOM) in Ee vrijdagavond tijdens de drukbezochte jaarvergadering in het dorp. Hij bracht de dorpsgenoten op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom het project.
 
In totaal zat er 68.000 euro subsidie in de particuliere pot. Negenentwintig mensen hebben een aanvraag gedaan om met behulp van deze subsidie hun woning op te knappen. Tien aanvragen zijn nog in behandeling. Niet alleen dorpsbewoners profiteren van de subsidie, ook lokale ondernemers hebben er belang bij. In totaal is er voor 170.000 euro geïnvesteerd om woningen in het beschermde dorpsgezicht op te knappen, zo liet Kok gisteren weten.
 
Ook hebben de dorpsbewoners goed gebruik gemaakt van de Kansenpot (27.000 euro). Inwoners van Ee kwamen zelf met diverse initiatieven. Daarvan zijn zeven aanvragen in behandeling. Verder wordt 3000 euro gebruikt voor de Waddentour, een route door de vier beschermde dorpsgezichten van het DOM-project in Dongeradeel. Ook wordt er geld gereserveerd voor het ontwikkelen van het Flaaksplein.
 
De DOM wil Ee namelijk als Flaaksdoarp op de kaart zetten. Hiervoor wordt ook de publieke pot aangewend. Naast het creëren van een Flaaksplein is het de bedoeling om eveneens het vlasmuseum 'in the picture' te zetten. Hiervoor worden ook andere subsidies aangevraagd. Zo hebben de leden van de DOM onder andere het Waddenfonds, Cultuurfonds en de NAM aangeschreven.
 
Fotobijschrift: Voorzitter Jelmer Kok stelt de dorpsgenoten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het DOM-project in Ee. Foto: Burt Sytsma

 

 
 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30