Opvolging huisartspraktijken Ee en Anjum

06-02-2015 - Binnenkort worden de huisartsenpraktijken van Anjum en Ee overgenomen door huisarts Glastra van Loon. We zijn blij dat we in hem een geschikte opvolger hebben gevonden en dat huisartsenzorg in onze regio gewaarborgd blijft.

Opvolgers vinden op het platteland is een probleem. Onze dorpspraktijken zijn te klein om aan de eisen van moderne praktijkvoering te voldoen. Te klein om een praktijkondersteuner aan te stellen en het pand is er niet geschikt voor.
Om die reden leek het voortbestaan van huisartsenzorg in Ee onwaarschijnlijk. Hetzelfde gold voor Anjum.  Om de kans op opvolging te vergroten en zo de huisartsenzorg in onze regio te behouden, zijn huisarts De Vries en ik intensiever gaan samenwerken.
Enkele jaren geleden heeft de gemeente Dongeradeel ons laten weten dat Anjum is aangewezen om voor onze regio een centrumfunctie te vervullen. De gemeente heeft bepaald dat de zorg daar gecentreerd wordt, samen met andere zorgdisciplines (thuiszorg, fysiotherapie, medisch pedicure).
Zoals inmiddels wel bekend is, gaat De Stichting Dorpsbelang Anjum op de locatie van de Dobbe en de voormalige super van Rosier een multifunctionele accomodatie (MFA) bouwen. Daarin is plek voor de praktijken Ee en Anjum. Daarmee zijn een aantal knelpunten weggenomen. Er is een aantrekkelijke plek voor een opvolger gecreëerd.
Inmiddels heeft huisarts Glastra van Loon, die al een tijdje bij ons waarneemt, toegezegd de praktijken van Anjum en Ee over te nemen. Het is zijn bedoeling om op 1 april a.s. te starten. Zolang de MFA nog niet gereed is, zal hij  de praktijken vestigen in de oude brandweergarage in Anjum.
Als de Rabobank het toestaat, blijft het  pand in Ee gehandhaafd om spreekuren te houden en medicijnen af te geven.

Website van huisarts Lamers: https://lamers.praktijkinfo.nl/

 

Geplaatst: 17-02-2015

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30