Rigtje Borger-Krol: Lid in de Orde van Oranje Nassau

Rigtje Borger-Krol: Lid in de Orde van Oranje NassauOp vrijdag 25 april 2014 is Rigtje Borger door burgemeester Marga Waanders benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Onder het toeziend oog van man Tjip, de kinderen en kleinkinderen, familie en andere belangstellenden werd Rigtje Borger-Krol bedankt voor haar vele jaren van inzet in diverse verenigingen.
Klik op LEES MEER voor het gehele verslag en enkele foto's.

Natuurlijk was het van belang dat dit heugelijke moment voor Rigtje als een verrassing kwam. De voorbereidende commissie had bedacht dat er een vergadering was die vrijdag op het gemeentehuis in Dokkum. Deze vergadering zou gaan over de 4 mei vieringen in de gemeente Dongeradeel. Een commissie waar Rigtje op dit moment onderdeel van is. Ale Hansma, ook commissielid, was graag bereid om deze “act” mee te spelen. Zo gebeurde het ook dat Rigtje totaal verbouwereerd was, van de aanwezigheid van familie en vrienden, op het moment dat zij de “trouwzaal” van het stadshuis in Dokkum betrad. De verbazing was van haar gezicht af te lezen. Rigtje mocht gaan zitten op de speciale stoel en mocht luisteren naar de prachtige woorden die burgemeester Marga Waanders tot haar richtte.

De burgemeester nam Rigtje mee door de jaren met daarbij het vele vrijwilligerswerk wat ze heeft gedaan. Naast dat ze 6 jaar secretaresse is geweest van de schoolcommissie, 6 jaar secretaresse van k.v. De Trochsetters, 40 jaar lid van toneelvereniging De Fodkoer, waarvan 35 jaar als bestuurslid, vroeg Marga Waanders extra aandacht voor haar aandacht voor de (zieke) medemens en haar jarenlange inzet voor de kerk. 12 jaar lang is Rigtje Borger kerkrentmeester geweest en daarna nog eens 12 jaar lang diaken. Mede dankzij haar vakkundige inzet zijn de financiën van de kerk keurig op orde.  Kan er jaarlijks een enorme som aan rente-opbrengsten aan diverse diaconale doelen worden overgemaakt. Staat de Tsjerke op’e Terp er bij, zoals het er op dit moment bij staat, namelijk, zeer goed onderhouden. Ook als preeklezeres was Rigtje nooit te beroerd om de preekstoel te betreden, wanneer een dominee plotseling niet aanwezig kon zijn.  Als laatste noemde de burgemeester haar zorg voor de (zieke) medemens. Altijd zorgzaam voor de ander.

In haar bedankwoord zei Rigtje dat ze het nooit alleen heeft gedaan, altijd samen met anderen. En dat ze van die samenwerking heeft genoten.

Als laatste sprak burgemeester Marga Waanders de woorden: Rigtje Borger-Krol is een speciale vrouw en daarom heeft het de Koning behaagd om haar te benoemen als Lid in de Orde van Oranje Nassau. En dit is terecht en haar van harte gegund. 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30