Midhúzen Jouswier – Jaarvergadering in dorpshuis de Jister

Midhúzen Jouswier – Jaarvergadering in dorpshuis de JisterZaterdag 15 februari was het zover de jaarvergadering van buurtvereniging Midhúzen Jouswier. Het bestuur had bedacht om er voor deze avond een wedstrijd aan te verbinden. En wel het lekkers voor bij de koffie en de thee, het werd een BAKWEDSTRIJD, wie bakt de lekkerste cake, taart, koekjes enz. Jong en oud hebben meegedaan en het was een tafel vol heerlijk uitziende lekkernijen.

Na het welkomstwoord van Tanja, was het eerst even de gebruikelijke agenda punten, en toen kon het proeven en beoordelen beginnen. Er waren drie proefrondes en iedereen had stembriefjes gekregen om net als bij het songfestival de punten te verdelen de beste 10 punten, de nummer twee 8 punten enz. In totaal kon je van de 16 inzendingen de 10 beste baksels punten geven. Na het proeven kon het tellen beginnen…

Intussen heeft onze kroniekenschrijver Jack Hoekstra voor de 29ste keer de wetenswaardigheden rond onze buurt voorgelezen, zoals ieder jaar een hoogte punt van de avond! Uiteindelijk kwam de uitslag nr. 3 werd Janneke Kampen met een ‘oorlogstaart in een cupcake jasje’, nr. 2 werden de Simon Willem en Lutzen Hoeksma met de ‘gesmolten sneeuwpopkoekjes’, En de nr. 1 van de avond was  Tessa Hoekstra met een ‘modderpoel’ taart, een prachtig versierde chocolade taart met hierin zwemmende varkentjes. Het zag er niet alleen geweldig uit maar ook de smaak was ook  heerlijk! De andere inzendingen waren het net niet geworden maar waren ook heerlijk van smaak. Al met al kon er onder het genot van een drankje gezellig worden nagepraat.

 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30