De nachtpuzzelrit van afgelopen vrijdagavond!

De nachtpuzzelrit van afgelopen vrijdagavond!Vrijdag 8 november 2013.

Er waren maar liefst 18 deelnemende auto’s én nightriders die de tocht, in de donkere avonduren, aandurfden! Ale en Alie Hansma starten de tocht om kwart over acht en Peter en Janneke Egberink starten als laatste rond tien uur.    Klik op "LEES MEER" voor het gehele verslag en enkele foto's

 

De tocht van zo’n 43 km duurde plusminus 2 uren. Via aanwijzingen en vragen kwamen we  door de Fjellingen, over Tibma (dóór het bedrijf van Hansma), op naar Ezumakeeg naar de vogelkijkhut, verder via Ezumazijl naar de kolken waar we via het bedrijf van Brandsma te Anjum weer in de kolken terechtkwamen op naar de leeuwen in het Moarsterkleaster. De rit vervolgde naar Anjum waar het een strijd was om de dokter aan de rechterhand te passeren, wat nooit zou lukken op een eenrichtingsweg. Langs de Adson State op naar de Alddyk via de tunnel. Uiteindelijk via de Griene Reed door Morra weer langs het Moarsterkleaster, Reidswâl en een rondje om de rotonde bij Metslawier. We naderen Ee, maar toch nog niet, want de tocht leidde ons via de Winia’s Reed langs de boomhut weer op naar Oostrum. Via de Skieppereed over op de Sanewei en uiteindelijk toch op naar Ee. We passeerden ‘rood en groot’, een grote afval container en reden tegenovergestelde van de Nam. Nog even door enkele buurten in Ee, Koarte Bún, Skeperij, Achterwei, Stienfeksterwei en daar was DE FINISH! in het dorpshuis.

De rode draad in dit verhaal waren de vele lintjes die onderweg geteld moesten worden (in totaal waren er 33!).

Om twaalf uur waren alle nightriders binnen, waar alle vragen en antwoorden onder het genot van een drankje nog eens goed werden doorgesproken, maar aan de uitslag viel dan al niets meer te veranderen, de antwoordformulieren werden bij binnenkomst meteen ingeleverd.

Iets later maakte Aukje Torensma de uitslag bekend:

  1. Hendrik Roel Woudstra en Anette Hansma
  2. Jack, Jeannet Hoekstra en Iekje Kooistra
  3. Dictus Hoeksma, Sipke Hansma, Gerlof en Gerrit Kooistra

Zij kregen een lekker vleespakket mee naar huis!

Hulde aan de mensen die de rit hebben uitgezet: Jurjen Botma, Harm Wierstra, Durk de Jong, Riemer Dijkstra en de dorpshuisvrijwilligers bedankt voor de organisatie!!

Het was een geslaagde avond! En nu de schoenen poetsen...

Van deze avond een paar foto’s…helaas van de kwaliteit van enkele foto’s, maar ach…..!  Smile

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30