Partoer start met Fries burgerpanel

Partoer start met Fries burgerpanelOp 15 oktober 2013 is Partoer gestart met de werving voor het Fries burgerpanel. Het Fries burgerpanel biedt de mogelijkheid om burgers te betrekken bij besluitvorming. Het panel biedt deze mogelijkheid doordat het de mening en standpunten van de inwoners van Fryslân in beeld brengt. Ongeveer zes keer per jaar zal er onder de panelleden een enquête worden uitgezet over relevante maatschappelijke onderwerpen, zoals sociale samenhang in de buurt, leefbaarheid en veiligheid. De uitkomsten van de onderzoeken worden onder de aandacht gebracht van beleidsmakers, bestuurders en politici. De resultaten van de eerste enquête worden februari 2014 verwacht.

Een afspiegeling van de Friese bevolking

Partoer streeft naar een panel van minimaal 1500 Friezen. Omdat het panel een afspiegeling moet vormen van de Friese bevolking zijn alle inwoners van Fryslân, van 18 jaar of ouder, welkom in het panel.

Ervaring met Fries Vrouwenpanel

Partoer heeft nu twee jaar ervaring opgedaan met het Fries vrouwenpanel dat momenteel 378 leden heeft. Op verzoek vanuit het werkveld wordt dat vrouwenpanel nu uitgebreid naar een Fries Burgerpanel. De ervaring die opgedaan is met het vrouwenpanel, kan goed gebruikt worden voor het opzetten van het burgerpanel. Zo blijft de combinatie van open en gesloten vragen die het Fries Vrouwenpanel zo uniek maakte. De open vragen geven de mogelijkheid om achtergronden bij bepaalde standpunten te geven en op die manier kunnen panelleden ook tips aan beleidsmakers geven.

Meer informatie

Meer informatie over het Fries burgerpanel is te vinden op de website van het burgerpanel. Wilt u een persoonlijk gesprek over het Fries burgerpanel en de mogelijkheden om het panel in te zetten voor uw organisatie? Dan kunt u contact opnemen met Anke Hoekstra via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058 234 8511.

U kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op de website van het Fries burgerpanel.
Aanmelden kan natuurlijk ook. klik hier >>>


Met vriendelijke groet,


Ingrid van de Vegte
Directeur-bestuurder Partoer

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31