Open dag NAM

Open dag NAMOp zaterdag 2 november hield de NAM een open dag in Ee.
Bij van der Hoek stond een bus klaar die belangstellenden langs verschillende boorlocaties in NO_Friesland bracht.  Klik op 'Lees meer'.

Als eerste plaats werd Engwierum bezocht. Hier zijn twee putten geslagen en binnenkort volgt een derde put. Ook het gas uit Ee gaat via pijpleidingen naar dit station. Vervolgens werd de boorlocatie in Anjum bezocht. Hier kregen de aanwezigen een gedegen toelichting van medewerkers van de NAM.
Anjum is een behoorlijk grote locatie  en hier wordt vooral het gas verwerkt en getransporteerd naar Grijpskerk.
Het gas wat in onze omgeving wordt gevonden wordt vooral gebruikt in de industrie. Het gas uit Slochteren is voor huiselijk gebruik. Hier werd ons ook verteld dat de leidingen en putten geregeld worden gereinigd met Dreft.
Daarna vertrok het gezelschap ,wat voornamelijk uit Gruningers bestond,   naar Moddergat. Hier zagen we drie putten, Twee putten halen het gas onder de Waddenzee vandaan en de andere loopt richting Nes.
In Wetsens zagen we nog hoe de NAM de velden achterlaat als de putten leeg zijn.
De bus eindigde op de boorlocatie Tibben. Hier wordt op dit moment een derde put geslagen. Zoals bekend zit hier een behoorlijk grote gasvoorraad.
In en rond een tent bij van der Hoek waren bedrijven aanwezig die zich bezighouden met de voorbereiding en beschermen van de boorwerkzaamheden.
De NAM kan terugzien op een geslaagde en drukbezochte open dag.

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31