Verslag ondernemersavond Ee

Het verslag en foto's van de ondernemersavond in Ee op 16 april j.l. Klik op "lees meer"

Verslag ondernemersavond 16 April 2013 in dorpshuis de Jister

Aanwezig: Lieuwe Ferwerda, Aant Idsardi, Auke Ferwerda, Peter Hekstra, Burt Sijts-ma, Ron v/d Veen, Cor Bergsma, Doetie Montsma, Evert Douma, Adrie Huisman, Anneke Heeringa, Freddy Sieperda, B. Hansma, T. Wilman, Ed Huisman, R. Kampen,  Atze Holwerda, Iekje Kooistra-Wijma, Aukje Torensma, Gerda Dam-van Norden, Jan Dam, Marten Jan Borger, Emko Vis, Durk Groenveld, Jelmer Kok, Klaas Sipma, Hans Kroodsma, Sjoukje Boersma, Meindert Woudwijk, G. Kooistra en Jeannet Sipma.


1. Opening.
Opening door voorzitter Hans Kroodsma

2. Mededelingen
* Actiepunt dorpsbelang n.a.v. onze vorige bijeenkomst `vernieuwde website met twit-teraccount en facebook is inmiddels gereed. Kijk op www.dorp-ee.nl en meld je aan. Voor de ondernemers is een mogelijkheid om voor 30 euro per jaar op onze website te adverteren. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
* Oproep aan de ondernemers om mee te denken en doen aan versieringen in het dorp rond de kerstperiode.
* Succes gezamenlijke nieuwjaar advertentie. Voor herhaling vatbaar. Aan het eind van dit jaar willen we dit zeker weer gaan doen. Het geeft een positieve uitstraling van het dorp Ee.

3. Uitleg van het DOM project met kansen voor ondernemers
In een duidelijke PowerPoint presentatie vertelde Jelmer Kok, dat er vanaf mei van dit jaar er via de Provincie en de Gemeente veel geld vrij komt voor particulieren, met als doel de leefbaarheid in Ee te verhogen. Subsidies en laagrentende leningen die ingezet kunnen worden voor bijv. nieuwe dakgoten, kozijnen, voegen, etc. Dit geldt voor alle particulieren met een woning binnen het beschermd dorpsgezicht. Kansen dus voor alle aannemers, schilders, loodgieters, etc. in Ee. Ook is er een kansenpot beschikbaar gesteld door de Provincie en de Gemeente. Deze kansenpot mag worden aangewend om de leefbaarheid in Ee te verhogen. Kansen zoals die er zijn om het toerisme in Ee een boost te geven, het Vlasmuseum op de kaart te zetten, entree van hoofdwegen Ee te verfraaien, bebording in Ee te verbeteren, et., etc. etc. Allemaal kansen voor ondernemend Ee.

 

4. Pauze
Tijdens de pauze ontstonden allerlei ideeën zoals:
Andere locatie van het vlasmuseum, bebording met QR codes, het maken van een gezamenlijke folder om particulieren te stimuleren.

5. Vernieuwde website en Iester Nijs
Burt Sijtsma nam het woord en vertelde over het ontstaan van de websitecommissie en de vernieuwde website met twitteraccount en facebook en het vernieuwde Iester Nijs in full color. In dit Iester Nijs komt straks ook een item Bedrijven uitgelicht. Er is voor zowel het Iester Nijs als de website nog ruimte voor adverteerders. Graag melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

6. Ondernemers aan het woord
We hebben willekeurig een aantal ondernemers gevraagd om iets te vertellen over hun onderneming. De eerste spreker was Durk Groenveld van Mechan Noord. Hij vertelde o.a. over zijn toekomst plannen m.b.t. uitbreiding. Vervolgens was het de beurt aan Lieuwe Ferwerda. Met een duidelijke PowerPoint presentatie vertelde hij over Dream Project Studios, waar gewerkt wordt met geluid, beeld en entertainment. Spreker nummer 3 was Bernard Hansma die op een leuke manier vertelde over de geschiedenis en toekomst van zijn akkerbouwbedrijf met een tak loonbedrijf. Het is de bedoeling om dit bedrijf per 1 mei helemaal over te nemen. Vervolgens was het woord aan Gerda Dam, die vertelde over de werkzaamheden van Jan Dam en over haar Sandy Road Ranch. Dit deed ze ook aan de hand van een prachtige PowerPoint presentatie. En er was ook groot nieuws te melden. De nieuwbouwplannen worden werkelijkheid. Er mag gebouwd worden aan een manege onder dak. Een droom die werkelijkheid is geworden. Tenslotte was het de beurt aan Ed Huisman, die vertelde over de plannen van de oude melkfabriek.

6. Rondvraag
Emko Vis: leuk om wat over andere bedrijven te horen, misschien is een bedrijfsbezoek ook leuk om te doen.
Tseard Wilman: het tweede dorpsbos wordt door omwoners langzamerhand opgeknapt.

6. Sluiting.
We zouden graag zien, dat er bij de ondernemers een soort van aanspreekpunt komt, zodat we in samenwerking meer van dit soort avonden en activiteiten kunnen organise-ren. Hans bedankte tenslotte een ieder voor zijn/haar komst en inbreng.


 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31