Zangcursus en concert in mei

Voor informatie over dit concert en cursus klikt u op "lees meer"

 

Concert “Zon en maan en sterren”

muziek van o.a. Mozart, Schubert, Offenbach, Dvorak, Bellini en Verdi, maar ook lichte muziek.

door een vocaal ensemble o.l.v. Hannie Slingerland

voormalig Nederland hervormde Kerk aan de Omgong in Ee

Vrijdag 10 mei 2013, aanvang 20.00 uur, toegang vrij.

 

In de week van 4 tot en met  11mei  is de voormalig Nederlands Hervormde Kerk aan de Omgong te Ee wederom het werkterrein van een zangcursus voor gevorderde amateurzangers en (semi)professionele) musici o.l.v. Hannie Slingerland (sopraan, zangpedagoge en dirigent) . Na drie geslaagde edities met resp. Italiaanse en Spaanse muziek en Zuid-Amerikaanse Muziek” is er nu gekozen voor het thema “Zon en maan en sterren “

Veel componisten hebben zich laten inspireren door hemellichamen. Dit heeft geresulteerd in talloze liederen, duetten, ensembles en koren. Klassieke componisten als Brahms, Schubert en Schumann schreven mooie stukken op dit thema. Ook Italiaanse (belcanto) componisten als Bellini en Verdi bezongen de maan. Natuurlijk mag “O sole mio” niet ontbreken. Daarnaast komen ook in de lichte muziek de zon, maan en sterren veelvuldig voor. Als je aan de maan en sterren denkt, denk je ook aan de nacht en aan wiegeliederen. Kortom een zee aan repertoire om in deze cursusweek aan te werken.

Het geheel wordt op piano begeleid door Sunghee Jo. Heeft u interesse om mee te zingen kijk dan op www.hannieslingerland.nl.

Bij heldere hemel gaan we ’s avonds natuurlijk ook sterren kijken.

Op vrijdag 10 mei wordt de cursusweek  om 20.00 uur afgesloten met een openbaar concert. Dit concert is vrij toegankelijk maar u kunt na afloop een bijdrage geven naar waardering.

 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30