Opnieuw budget voor aanzichtprojecten beschikbaar

Het experiment Duurzame Beschermde Dorpsgezichten Dongeradeel (DBDD), ook wel DOM-project, is gericht op het versterken van de woon- en leefmilieus in de beschermde dorpsgezichten van Ee, Metslawier, Holwerd en Paesens-Moddergat.

De combinatie van vele werkzaamheden, enthousiasme en goede communicatie zorgt er voor dat het experiment steeds meer succesvolle resultaten boekt. Door zichtbare kwaliteitsverbetering worden de beschermde dorpsgezichten bovendien steeds beter op de kaart gezet.

Binnen dit experiment is de afgelopen twee jaar veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om, aan de hand van subsidie, het aanzicht van de woningen in bovengenoemde beschermde dorpsgezichten aan te pakken. De grote vraag naar subsidie heeft ertoe geleid dat het subsidieplafond van deze regeling eind 2015 was bereikt.

De gemeenteraad heeft daarom de budgetten binnen de verschillende regelingen opnieuw verdeeld, waardoor er vanaf 1 mei 2016 opnieuw budget beschikbaar is voor private aanzichtprojecten. Dit betekent dat er sinds 1 mei weer subsidieaanvragen voor particuliere woningverbetering bij de lokale DOM’s ingeleverd kunnen worden.

Het experiment DBDD wordt deels gefinancierd door gemeente Dongeradeel en deels door de Stuurgroep ANNO. In juli 2016 neemt de Stuurgroep ANNO een besluit over de herverdeling van het provinciaal budget. Aan de hand daarvan komt er in juli mogelijk opnieuw budget vrij voor aanzichtprojecten. Hierover zal t.z.t. meer bekend gemaakt worden.

Meer informatie over het experiment (waaronder het aanvraagformulier) vindt u op http://www.dongeradeel.nl/gemeente-dongeradeel/duurzame-beschermde-dorpsgezichten_41199/.

It Iester Nijs - Nr. 84
Ee beleeft gezellige koningsdag

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/