Ee krijgt een nieuwe weg

De provincie Fryslân gaat de weg die midden door het dorp loopt (N358) helemaal vernieuwen. Het wordt niet zomaar een weg. De weg moet beter passen bij het historische karakter van het dorp. Veiligheid en leefbaarheid staan voorop.

 

Zowel de leden van de Dorps Ontwikkelings Maatschappij (DOM) als dorpsbelang worden bij de plannen betrokken. Voorzitter Jelmer Kok van de DOM noemt de plannen voor de nieuwe weg ‘machtich moai’ . ,,It is no in lelijke wei en dat is gjin reklame foar us moaie doarp. In soad minsken ha no gjin idee wat foar prachtig doarp der efter dizze wei leit’’, aldus Kok.

De plannen sluiten goed aan bij de plannen van de DOM om meer toeristen naar het dorp met beschermd dorpsgezicht te lokken. Zo wil de DOM Ee als ‘Flaaksdoarp’ op de kaart zetten door onder andere een Flaaksplein te creëren en het Flaaksmuseum toegankelijker te maken voor bezoekers. Ook doet het dorp mee aan de Waddentour die dit jaar wordt geopend; een toeristische bordjesroute langs de meest bijzondere panden.

Aanleiding voor de nieuwe weg is: de veiligheid verbeteren en de bereikbaarheid van Ee v ergroten. Ook is de weg nodig toe aan onderhoud. De uitvoering en herinrichting van de N358 door Ee staat gepland in de periode van het najaar van 2017 tot het voorjaar van 2018. De provincie Fryslân wil bewoners en belanghebbenden laten meedenken. Daarom wordt op 26 januari 2016 van 19.30 tot 21.30 uur een inloopavond gehouden in dorpshuis de Jister in Ee.

Meer informatie: http://www.fryslan.frl/ee

Winnende loten kerstbomenactie bekend
nieuwsbrief "de Gearing" december

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/