Wie helpt het steunpunt mantelzorg?

Steeds meer ouderen en mensen met een chronische ziekte of handicap willen graag thuis blijven wonen. De invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) heeft tot gevolg gehad dat een groter beroep wordt gedaan op mensen in de omgeving van de zorgvrager.

 

Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers, hiervan zorgt 1,1 miljoen langdurig en intensief voor een ander; zij doen dit minimaal acht uur per week én langer dan drie maanden. Uit cijfers blijkt dat meer dan 300.000 mantelzorgers in Nederland zo langdurig en intensieve zorg op zich neemt dat zij zelf ernstig overbelast raken met alle gevolgen van dien.

In het nieuwe regeerakkoord staan veel maatregelen die directe invloed hebben op de informele- en mantelzorg. Men moet eerder, vaker en langduriger een beroep doen op de naaste omgeving voor zorg en ondersteuning, omdat zorg met een medisch karakter boven zorg met een niet-medisch karakter wordt gesteld.

Uit bovenstaande blijkt het belang van goede mantelzorgondersteuning. Het Steunpunt Mantelzorg Dokkumer-Wâlden biedt deze ondersteuning aan mantelzorgers uit Dongeradeel. Graag zou het Steunpunt eens langs komen om hierover met u in gesprek te gaan en om te vernemen wat er in uw dorps/wijk op het gebied van mantelzorg leeft en wat het Steunpunt daarin eventueel kan betekenen.

Uw uitnodiging zien wij met belangstelling tegemoet,

Met vriendelijke groet,

Hanny van der Meer en Francien Bekius,

Steunpunt Mantelzorg Dokkumer-Wâlden, locatie Dokkum

Oranjewal 28

9101 JV Dokkum

Tel. 0519-292223

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens dorpsbelang de vraag: Wie wil dit op zich nemen?

 

Regio Koersbaltoernooi in Ee
Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/