Op de Praatstoel - 2

In oktober 2013 verscheen in het kader van het 25-jarig bestaan van de Historische Vereniging Noordoost-Friesland het boek:  “Op de Praatstoel - 2. Verhalen uit Noordoost-Friesland vanaf 1850”.  

In 2008 verscheen het eerste deel. Ondanks een herdruk was dat snel uitverkocht, maar bleef de vraag erom bestaan. Deel 2 bevat 31 verhalen met meer dan 400 pagina’s leesplezier!

Naast verhalen uit Dongeradeel, zoals in het eerste deel, staan er nu ook verhalen in van personen uit Kollumerland en uit Dantumadeel.

 

Naast de interviews zijn er ook twee egodocumenten opgenomen. Deze verhalen van vader en zoon Van Klaarbergen, maken deel uit van een vierluik over de houthandel in Dokkum. 

Voor het boek werden o.a. geïnterviewd:

Meindert Meindersma, karrider, Mitselwier, Klaas Elzinga, wegenbouwer, Dokkum,  Jantje Visser, houthandel Oberman, Dokkum, Klaas Baarsma, manufacturier, De Westereen, Ljibbe Rekker, beheerder Fogelsangh State, Veenklooster , Oeds Bartel Radema, juwelier in Kollum, Andries Meinema, doodgraver te Nes en Former Idsardi, boer op Uilsmahorn, Holwerd 

Waar is het boek verkrijgbaar?

Op de Praatstoel - 2 kost slechts  20 euro  en is verkrijgbaar bij de Historische Vereniging Noordoost Friesland door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het is tegen contante betaling ook op te halen bij:

Jan de Jager, Kouwe 9 te Dokkum (0519-220135)

Reinder Tolsma, De Lyts Ein 16 te Oosternijkerk (0519-241593)

 

Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandels in Dokkum en Kollum.

kerst amaryllis
Medewerkers gemeente Dongeradeel actief in Ee

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/