Himmeldei "De Gearing"

Maandag 15 april gingen alle kinderen van De Gearing door het dorp om het zwerfvuil aan te pakken. Voor het verslag en foto's klikt u op "lees meer"

Dorp Ee weer opgeruimd en netjes

 

In de periode maart april worden ieder jaar de “traditionele” himmeldagen gehouden in de gemeente Dongeradeel. In verschillende dorpen en wijken zijn inmiddels weer himmeldagen gehouden. Dit jaar hebben in totaal al 700 personen zich opgegeven voor de himmeldagen.

 

Op maandag 15 april organiseerde de Doarpsbelang Ie in samenwerking met CBS “Gearing” een himmeldei in Ee. Maar liefst 90 kinderen en vrijwilligers deden mee. De leerlingen gingen enthousiast aan de slag. De jongste kinderen namen de omgeving van school voor hun rekening en de kinderen uit de oudste groepen himmelden de rest van het dorp. Ook rond het dorp richting Oostrum werd opgeruimd. De buit was 6 240 liter containers met zwerfafval. Naast papiertjes, blikjes en ander zwerfafval, werd er ook groter materiaal aangetroffen zoals autobanden en oud ijzer. Kortom: Ee ligt er weer keurig bij!

 

Ook de komende weken zullen ook op andere plaatsen dorpsbelangen, buurtverenigingen en scholen weer een Himmeldei houden, zodat  hun omgeving en weer opgeruimd en netjes uitziet. De hiervoor benodigde containers, prikstokken en veiligheidshesjes worden door de gemeente ter beschikking gesteld. Na afloop worden de containers weer opgehaald door de gemeente. De scholieren krijgen allemaal een  presentje als dank voor de gedane arbeid. Wilt u uw dorp of wijk er ook weer spik en span voor hebben liggen en wilt u ook een himmeldei organiseren? Neem hiervoor dan contact op met de heer D.A. Zijlstra van de gemeente Dongeradeel, Tel: 0519-298732

Verslag ondernemersavond Ee
Koningspelen op 26 april 2013

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/