Dorp Ee

Winter Music Land concert


Na een fantastisch zomerconcert met herfstweer, is het nu tijd voor een winterconcert! En één ding is zeker: sneeuw zal er vallen.

Ons Winter Music Land concert zal het eerste optreden zijn onder leiding van onze nieuwe dirigent Wouter van der Wal. 

Sinds dit seizoen rijdt Wouter elke donderdagavond vanuit de provincie Groningen naar het mooie Friesland. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en met elkaar studeren we een aantal prachtige stukken in die we op 9 december graag aan jullie laten horen!

De toegang is gratis.

Graag tot ziens op 9 december in de Tsjerke op'e Terp te Ie!

Lees Meer

Concert Lauwersfanfare


Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover! Een concert met de Lauwersfanfare op het water.

Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij en dan zien we u/jou zaterdag 22 juli op Dokkumer Nije Silen.


Lees Meer

Nij Talint Orkest


DOCHSTO MEI?
Federatie voormalig Kollumerland organiseert samen met Brassband De Bazuin Triemen/Westergeest, Brassband Wilhelmina Kollum, Brassband Westersweach, Fanfare Tida kira Munnekezijl, Brassband Advendo Burum en het Grutte Earen Festival, dé kans voor volwassenen om een blaas- of slagwerk instrument te leren bespelen. Muzikale ervaring is niet nodig. Gegarendeerd veel plezier en een leuke nieuwe hobby! Kijk voor meer info op www.nijtalintorkest.nl/de-grutte-earen.
@nijtalint 

Lees Meer
Lauwers fanfare

Mandarijnen actie Lauwers Fanfare


Zaterdag 5 november komen wij weer langs de deuren met heerlijke mandarijnen. Voor meer informatie, zie flyer hieronder. 

Lees Meer

Lauwers Fanfare laat van zich horen


Het belooft een fleurig, zomers concert te worden.

Komt allen! 

Lees Meer
Lauwers fanfare

Muzikale update


De afgelopen 2 jaar is het, net als bij veel andere verenigingen rustig geweest voor de Lauwers Fanfare. Grote oorzaak was natuurlijk de coronacrisis en de daarbij horende maatregelen. Ons repetitielokaal in Engwierum konden wij daardoor een hele tijd niet gebruiken. Gelukkig hadden wij een uitstekend alternatief! Wij zijn 2 jaar lang warm onthaald bij de familie Hania van de Hammerslag in Westergeest. Een prachtige locatie met uitzicht over de weilanden, hoe rustgevend is dat! Spelende haasjes in het weiland en mooie luchten tijdens zonsondergang. De repetitie werd zelfs een keer stilgelegd toen er een luchtballon al dalende langs de ramen gleed.
Nu de maatregelen zijn opgeheven zijn wij weer terug op ons oude stek. En het is ook wel heel fijn om weer ´thuis´ te zijn. We proberen het oude ritme weer wat op te pakken.

De afgelopen 2 jaar hebben we niet helemaal stilgezeten gelukkig. Zo mochten wij o.a meewerken aan de intochten van Sinterklaas in Ee en Engwierum, mochten we het dorpsfeest in Engwierum openen met een stoelendans en zijn we al spelende op een wagen en in een sloep door de binnenstad van Dokkum gereden en gevaren tijdens de Admiraliteitsdagen.

Wat veel mensen nog niet weten is dat onze dirigent Andries de Haan, na 17 jaar afscheid heeft genomen. Wij hadden een mooi afscheidsconcert op de planning, maar ja... Om het toch niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan hebben wij Andries thuis verrast met een serenade voor de deur. Het weer had iets beter gekund (lees: It waaide in stoarm en de rein foel mei bakken út de loft), maar het was weer een mooie belevenis! 
Inmiddels staat onze nieuwe dirigent Durk Krol alweer een aantal maanden voor het korps en samen met hem hopen wij binnenkort weer van ons te laten horen in de dorpen.

Lees Meer
Lauwers fanfare

Anjeractie


Net als voorgaande jaren doen wij weer mee aan de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Wij brengen u deze actie ook dit jaar weer graag bij u onder de aandacht.

***   ***   ***   ***   ***   ***   ***

Muziek maken doen we met en voor jou!
Tot en met 5 juni organiseert het Cultuurfonds de Anjeractie.
Door de QR-code te scannen kun je een bedrag naar keuze overmaken om de Lauwersfanfare te steunen!

Liever geen code scannen? Gebruik dan deze link:
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=efJZ4PCJSzS2qoU5G6Fp0w

Hartelijk bedankt!

Lees Meer

Lauwersfanfare naar ONFK


 

Zaterdag 5 april ging Lauwersfanfare uit Ee/Engwierum naar het ONFK (Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen). Naast de Lauwersfanfare streden er nog 10 fanfarekorpsen in de 3e divisie voor de beker. Alle 11 korpsen speelden voor een geblindeerde jury hetzelfde verplichte stuk: Adornia. D.m.v. een loting om 11:30 uur werd bepaald wanneer welk korps mocht spelen. 

De Lauwersfanfare is als middenmotor geëindigd: 6e plaats en ze zijn zeer tevreden over dit resultaat.

Lees Meer

Snert wandel/concert Lauwers Fanfare voor herhaling vatbaar


Engwierum,
Een kleine honderd belangstellenden genoten zondagmiddag van de beide wandeltochten van 6 km. door Ee en Engwierum die om 3 uur van start gingen. Eindpunt van de wandeltocht was de boerderij van de fam. Prins aan de Dodingawei. 

Lees Meer

Nieuws van de Lauwersfanfare


Het nieuwe muzikale seizoen is inmiddels weer begonnen en ook voor dit seizoen hebben wij weer leuke activiteiten op de agenda staan.
 
Op zondag 5 november geven wij een familie- en vrienden concert.
Details over dit concert volgen nog, maar u bent bij deze alvast allemaal van harte uitgenodigd.
Lees Meer