Tukker ledenpartij op vrijdagavond 27-07-2012

ImageAfgelopen vrijdagavond werd er gekeatst in Ee. Voor het complete verslag en foto's klikt u op "lees verder"

Succesvolle ledenpartij op vrijdagavond in Ee

Rond een uur of 18:00 gingen twintig deelnemers van start de laatste ledenpartij voor de bouwvak op hun naam te schrijven. Eetcafé De Tukker en OMB-tec sponsorden de partij. Oude tijden herleven. Voorheen werd er vaak op vrijdagavonden gekaatst. Tegenwoordig zijn de partijen in Ee alleen nog op de zaterdag en in de bouwvak zijn er drie partijen op de donderdag. Wie ging er met de winst vandoor op deze vrijdagavond partij? Na drie keer kaatsen bleek Sven de Jong de beste te zijn. Hij werd op de voet gevolgd door Andries Zijlstra en Miranda Scheffer.

Negen prijzen waren er te verdelen. Drie eerste, drie tweede en drie derde prijzen. Na drie keer loten werden de voor- en tegeneersten opgeteld. Bij gelijke stand is het belangrijk zo weinig mogelijk tegeneersten te hebben. Na drie omlopen waren er drie spelers die alle partijen hadden gewonnen. Sven de Jong, Andries Zijlstra en Miranda Scheffer wisten hun partijen met succes te volbrengen. De drie kransen en een envelop met inhoud gingen naar genoemde drie deelnemers. Met maar acht tegeneersten in drie partijen was Sven de Jong de echte nummer één.

De eerste omloop lootte Sven bij zijn vader Renze de Jong en A-maat Sipke Meindersma. Sipke en Renze coachten de jonge Sven en dat resulteerde in goed opslagwerk. Uiteindelijk wonnen ze met 5-3 van Eelke Idsardi, Lieuwe-Jan Huisman en Gauke Bouma. Andries Zijlstra die dus ook met een krans naar huis ging, was de eerste omloop bij Willem Mossel. Laatstgenoemde woont in Denemarken, maar is tijdelijk weer even in zijn geboorteland. Hij liet zien dat hij het kaatsen nog niet is verleerd. Samen met Andries versloegen ze Gerard Sipma en Pieter Knoop met 5-5 6-0.

Miranda Scheffer was de eerste omloop bij Klaske de Jong. Zij wonnen met duidelijke cijfers van Gerrit de Jong, Louise Krol en Henderika Schipper. Het werd maar liefst 5-1. Ook de tweede en derde partij wist Scheffer met successie te volbrengen. Met twee keer 5-4 zorgde zij voor haar drie winstpartijen. Sven de Jong werd de tweede omloop tegen zijn vader geloot. Verbaal ging het er hard aan toe. Uiteindelijk ging de winst met 5-4 naar Sven. Renze werd dus door zijn zoon afgetroefd. Sven werd prima ondersteund door A-maat Eelke Idsardi.

Ook Andries won zijn tweede partij. Samen met Louise Krol en Liesbeth Wouda versloegen ze Gerrit de Jong en Lieuwe-Jan Huisman. Het werd 5-3. De derde partij lootte Andries bij Sven de Jong. Na twee omlopen waren ze dus beide nog ongeslagen. Ze moesten aantreden tegen Eelke Idsardi en Klaske de Jong. Laatstgenoemde was ook nog steeds ongeslagen. Op voorhand een prachtig affiche. Echter waren Andries en Sven veel te goed. De neefjes bleven rustig en sloegen op de cruciale standen toe. Het werd maar liefst 5-1.

Rond een uur of half tien viel vrijdagavond de laatste slag. De prijsuitreiking vond een uur later plaats in Eetcafé De Tukker. Zij werden samen met OBM-tec bedankt voor hun sponsoring. Voor wie waren de prijzen? De eerste prijs ging naar Sven de Jong, Andries Zijlstra en Miranda Scheffer. De twee prijzen waren voor Harm Sijtsma, Renze de Jong en Julius de Jong. Een derde prijs was er voor Willem Mossel, Hedzer Hoekstra en Klaske de Jong.

De volgende ledenpartij vindt plaats op a.s. donderdag. Dit is de eerste bouwvak-partij. Ook niet-leden mogen meedoen. Daarnaast is er voor iedereen prijs! Kortom, doe mee!
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pyke Partij 02-08-2012
Klaas Sipma c.s. winnen ledenpartij

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/