Sytsma, Wouda en Haaksma terechte winnaars ledenpartij KV de Trochsetters

ImageVoor het verslag van deze ledenpartij op 07-06-2014 klikt u op "lees verder"

Sytsma, Wouda en Haaksma terechte winnaars ledenpartij KV de Trochsetters
Op een schitterend kaatsveld werd zaterdag 7 juni 2014 in Ee een ledenpartij verkaatst. In een poule van 4 prachtig sluitende parturen mochten de kaatsers laten zien wie met de felbegeerde kransen naar huis mochten gaan. De prijzen voor deze partij waren beschikbaar gesteld door FotoBuKro, Coop Supermarkt en Raadsma ijzerhandel. Om 14.00 gingen de kaatsers los voor de eerste omloop.
De parturen Sven de Jong, Pieter Knoop en Grytsje Haaksma maakten er direct een mooie partij van tegen Gerard Sipma, Lieuwe Jan Huisman en Rennie Schreiber. Uiteindelijk trok het partuur cs. Rennie Schreiber aan het langste eind door met name een getergde Gerard Sipma, 5-5 0-6. In de andere poulewedstrijd namen Harm Sytsma, Pieter Wouda en André Haaksma het op tegen Metsje Sipma, Pier Reitsma en Aaltje Sipma. Andre Haaksma c.s. was duidelijk een maatje te groot en won met 5-2-6-2.
In de tweede omloop stonden de winnaars van de eerste partijen tegenover de verliezers. De winnaars van de eerste omloop zaten nog in de flow en wonnen dan ook de tweede partij. Haaksma cs. klopte Haaksma c.s. met 5-2 6-2 en partuur Schreiber c.s. waren te sterk voor Aaltje Sipma c.s (5-3 6-2).
Om des keizers baard mochten de parturen Grytsje Haaksma c.s. en Aaltje Sipma c.s. de laatste omloop het tegen elkaar opnemen. Desondanks maakten kaatsers er nog een mooie partij van. Met schitterende bovenslagen van Sven afgewisseld door mooie zitballen van Aaltje Sipma werd het in grote getale opgekomen publiek kostelijk vermaakt. Uiteindelijk won partuur Sipma cs. waardoor de derde prijs werd behaald.
De finale werd op veld 1 verkaatst. Vooraf werd een thriller verwacht omdat beide parturen een gretige indruk maakten. Voor Pieter Wouda was het extra spannend omdat hij een kans kreeg om na 7 jaar weer eens een krans te winnen. Partuur Gerard Sipma, Lieuwe Jan Huisman en Rennie Schreiber namen direct een 0-2 voorsprong. Met name de bovenslagen van Gerard, de degelijke opslag van Rennie Schreiber en de ferme klappen die vanuit de gecertificeerde´mof´ van Lieuwe Jan Huisman het veld in werden geslagen maakten indruk op Harm Sytsma, Pieter Wouda en Andre Haaksma. Op 0-2 rechtten echter Harm, Pieter en Andre de ruggen. Zowel aan de opslag als uitslag waren de heren oppermachtig. Andre Haaksma was daarnaast in het tussenspel vliegensvlug. Op 5-2 6-6 besliste Pieter met een schitterende bovenslag de partij. Een mooie kaatsmiddag met terechte winnaars.
Volgende week zaterdag wordt de federatiewedstrijd in Ee verkaatst waarna de eerstvolgende ledenpartij (Engwierumer partij) op zaterdag 28 juni in Ee zal plaatsvinden. Het bestuur van Kv de Trochsetters roept hierbij de leden op om mee te doen aan de ledenpartijen. Voor de aanwezige kaatsers, onze zeer gewaardeerde sponsors en het aanwezige publiek is veel het leuker wanneer er veel deelname is.

Image

Image

NK senioren: Krekt foar de prizen der ôf!!
Een zonnige dag voor Kv “de Trochsetters”

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/