Stralende Dokkumer Partij 18-08-2012

ImageOnder tropische omstandigheden werd de laatste partij van het seizoen gespeeld. Voor het complete verslag en foto's klikt u op "lees verder"

Grote opkomst Dokkumer-partij in Ee.
Zaterdag 18 augustus 2012 had k.f. de Trochsetters uit Ee hun laatste kaatspartij van het seizoen. Deze traditionele partij werd wederom gesponsord door de dokkumer zakenmannen(COM7, Probosign en 2B Trading BV). Voor deze partij had een recordaantal kaats(t)ers zich aangemeld, namelijk maar liefst 72 kaats(t)ers, waarvan 12 dames in de dames van toen-categorie. De andere 60 kaats(t)ers werden door elkaar geloot. Om 12 uur werd er begonnen aan een prachtige dag met tropische weersomstandigheden.
In de dames van toen-klasse waren 12 dames vertegenwoordigd, dezen kaatsten een halve competitie. De eerste omloop ging tussen de parturen Sjoke Sijtsma- de Jong, Sjoukje Boersma en Jannie Wouda-Dekema tegen Griet Nicolai-de Bruin, Aaltje Sipma-Minnema en Nellie Hoekstra-Keizer. Sjoke cs. kwamen in een zucht 4-1 voor, maar toch moesten ze het hoofd buigen voor Griet cs. 5-5 0-6. Renny Miedema-Reitsma, Lolkje Hofstede-Elzinga en Iekje Kooistra-Wijma moesten aantreden tegen Afke van Assen-de Bruin, Antje de Jong-Botter en Tineke Boomsma, maar Afke cs. konden het niet bolwerken en verloren met 5-1 6-6. Tweede omloop werd wederom een overwinning voor Griet cs. en Renny cs. Zo ontstond er nog een heuse finale tussen Renny cs. en Griet cs. Maar Griet en haar maten liepen zomaar uit naar een 4-0 voorsprong, maar Renny cs. gaven nog niet gewonnen en kwamen terug tot 4-4, maar toen was de koek op en werd de partij met 5-4 6-2 beslist door Griet cs. De andere partij ook spannend, deze ging tussen Sjoke cs. en Afke cs. De uitslag van deze was 5-5 6-0 in het voordeel van partuur Sjoke. De eerste prijs in deze categorie ging naar Griet Nicolai-de Bruin, Aaltje Sipma-Minnema en Nellie Hoekstra-Keizer en de tweede prijs was voor Renny Miedema-Reitsma, Lolkje Hofstede-Elzinga en Iekje Kooistra-Wijma.
In de overgebleven klasse werd drie keer opnieuw geloot, dus drie maal nieuwe maten deze dag en dan kijken wie de meeste vooreersten hadden en de minste tegen. De eerste lijst, in deze omloop waren twee partijen die enigszins spannend waren, de ene ging tussen de parturen Wiebe Wiersma, Gerrit Mossel, Gerbrand Nicolai tegen Riemer Hoekstra, Sytse Wybenga, Els Duurken, deze werd beslist in het voordeel van Hoekstra cs. met 5-4 6-2. De andere partij ging tussen Sipke Meindersma, Diemer Meirink, Rutger Veltman tegen Feye Wiersma, Aant Pieter Wijnsma, Johannes Douma, deze werd gewonnen door Sipke en zijn maten met 5-4 6-4. De tweede lijst, het was vrij snel bekeken in deze omloop, één partij werd 5-4, deze werd gewonnen door Andries Zijlstra, Rik Beintema, Werner Tienstra van Klaske de Jong, Raymond Hoekstra, Antsje Mossel – van der Wagen. Lijst drie, nu kwam het er op aan, er waren vrij veel mensen die twee keer gewonnen hadden, alleen deze dag was er een extra element toegevoegd, namelijk de mensen die in de top 6 kwamen, moesten nog een finale kaatsen. Deze personen waren Gerard Pel(21-5), Jacco de Jong(21-6), Julius de Jong(21-6), Klaas Sipma(21-7), Wytze Terpstra(21-7) en Gerjan Mossel(21-7). Uit deze 6 werden twee parturen geloot, de parturen werden als volgt samengesteld, Klaas Sipma, Jacco de Jong en Gerjan Mossel tegen Julius de Jong, Wytze Terpstra en Gerard Pel. Dit zou echter een spannende finale worden, maar helaas waren Klaas Sipma cs. een maatje te groot voor Julius de Jong en zijn maten, de uitslag van de finale was 5-1 6-2. De eerste prijswinnaars: Klaas Sipma, Jacco de Jong en Gerjan Mossel, tweede prijs: Julius de Jong, Wytze Terpstra en Gerard Pel, derde prijs: Eelke Idsardi, Rutger Veltman en Sytse Wybenga, vierde prijs: Andries Zijlstra, Meindert de Jong sr. en Gerrit Mossel, vijfde prijs: Richtsje Eisenga, Fokke Meirink en Romke Barske en de zesde prijs was voor Lars de Jong, Pier Reitsma en Grietje Kroodsma.
Deze dag was de drukst bezochte partij van het jaar, kaatsers en veel publiek. Deze dag stond er een groot luchtkussen met waterspektakel, voor jong en oud,’s avonds na de wedstrijd was er nog een grote barbecue, dit alles beschikbaar gesteld door bovengenoemde sponsors. Ook kon men revanche halen op de verloren wedstrijden, met zakslaan op een balk boven het water. Al met al was deze dag een groot succes in de geschiedenis van k.f. de Trochsetters, er werd tot in de late uurtjes gezellig gefeest.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Aukje van Kuiken Koningin op dames PC
Jeugd Trochsetters speelt beurspartij 17-08-2012

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/