Stralende Dokkumer Partij 01-08-2015

ImageEen stralende dag op het keatsveld in Ee. Voor het verslag en foto's van de Dokkumer partij klikt u op "lees verder"

Ee, 1-8-2015 –

In totaal gaven 58 kaats(t)ers zich op voor de Dokkumer partij. Normaal gesproken sluiten de Trochsetters af met deze partij, maar het Roggefeest gooide roet in het eten bij de sponsoren. Daarom een week eerder. Qua weer een perfecte keus. Een zonovergoten sportveld en prachtig kaatsspektakel.

Vrouwen 40+ kaatsen eigen wedstrijd

De vrouwen 40+ kaatsten in hun eigen klasse. Tien dames gaven zich op. Vijf duo’s vormden de lijst. Er werd met luchtbal gekaatst. Al snel was duidelijk welk duo voor goud ging. Aaltje Sipma en Jantsje Haaksma wonnen al hun vier partijen. Met tweemaal 5-2 en tweemaal 5-3 waren ze ongenaakbaar.
Het zilver ging naar Gryt Nicolai en Tineke Boomsma. Zij wonnen drie van hun vier partijen. Alleen tegen de winnaars konden ze het niet bolwerken. De derde prijs ging naar Aafke van Assen en Jannie Dijkstra.

Zestien parturen bij de heren en dames
De heren en dames (niet de 40+) kaatsten een door elkaar loten wedstrijd. In totaal speelden ze drie keer in een andere formatie. Daarna werd de balans opgemaakt. Wie had de meeste eersten voor? En wie de minste punten tegen?
De ranking werd gescheiden gehouden, zodat er zowel drie heren als dames een krans konden verdienen. Na twee omlopen waren er tien deelnemers met de volle score. Twee winstpartijen. De laatste omloop moest de beslissing brengen.

Lieuwe Sijtsma, bekend als voetballer van de VVO 1, lootte bij Wiljo Sijbrandij en Arjen Raap. Zowel Lieuwe als Wiljo wonnen hun eerste twee partijen. Ook de laatste partij pakten ze met speels gemak. Er werd met 5-2 gewonnen! Naast Lieuwe waren er nog twee heren die alle partijen in winst wisten om  te zetten. Lieuwe-Jan Huisman en Andele Veltman pakten ook de eerste prijs! Lieuwe-Jan sloeg over de hele dag veel ballen over de bovenlijn en Andele sloeg de ballen voortreffelijk naar het perk.

Bij de vrouwen gingen de kransen naar Grietine Krol, Wiljo Sijbrandij en Nynke Dijkstra. Zij wonnen al hun partijen. Grietine was op en uit voortreffelijk. Zij werd de absolute nummer 1. Wiljo en Nynke presteerden prima en pakten eveneens goud!
Naast de winnaars vielen er nog veel meer deelnemer in de prijzen. De foto’s  vertellen daar meer over. Leon van der Meer was de enige van de sponsoren die in de prijzen viel. Hij liet zien formidabel uit te kunnen slaan. Ook het opslaan ging hem goed af!
Com7, Probo, 2B Trading en Lease Quality belangrijke sponsoren

De zakenmannen hadden het goed voor elkaar. Dikke vleesprijzen voor de prijswinnaars en na afloop en barbecue. De Trochsetters is erg blij met deze sponsoren. Het aanbod voor leden en niet-leden in de bouwvak viert mede door deze mannen hoogtij. Bedankt!

Aanstaande donderdag is de vrije formatie wedstrijd. Sponsor is dan Marten-Jan Borger. Met zijn transportbedrijf is hij ook elk jaar van de partij als sponsor. De wedstrijd is voor leden en niet-leden. In het partuur moet minimaal 1 vrouw meedoen. Opgeven als eenling is ook mogelijk.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

M.J. Borger partij, 06-08-2015
Pearke Keatsen 30-07-2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/