Sjoukje Visser ontvangt 4 wimpels

Image Sjoukje Visser krijgt onderscheiding "4 Wimpels", voor het complete verhaal klikt u op "lees verder"  

EE - De 22-jarige Sjoukje Visser uit Ee heeft tijdens de parturenpresentatie van de KNKB de onderscheiding ‘4 Wimpels' ontvangen. Na Fenna Zeinstra is Sjoukje de tweede kaatsster die deze nieuwe prijs heeft bemachtigd.

Sjoukje Visser won de prijs omdat ze de vier belangrijkste wedstrijden heeft gewonnen: de Ald-Meiers Partij in Hitzum, de Jong Famme Partij in Mantgum, de Frouljus PC in Weidum en het NK Dames van de KNKB. Sjoukje Visser heeft deze kaatspartijen gewonnen in resp. 2003, 2006, 2007 en 2010.

Bettie Blumers, lid van het hoofdbestuur van de KNKB, reikte de onderscheiding uit. ,,Sjoukje is een technisch begaafde kaatsster, met een positieve instelling, humor en ze is verbaal aanwezig na een bovenslag. Bovendien is ze een zeer prettige maat'', aldus Blumers. Ze had overigens goed nieuws over het dameskaatsen te melden. Volgend jaar wordt namelijk voor het eerst in de geschiedenis ook het WK kaatsen voor dames gehouden. Dit wordt georganiseerd tijdens het WK kaatsen voor heren dat in Nederland plaatsvindt.

De '4 Wimpels' is een initiatief van de organiserende kaatsverenigingen (Hitzum, Mantgum en Weidum) en de KNKB om het dameskaatsen te stimuleren. Hans Jouta en Auke Kramer hebben voor het ontwerp gezorgd en het atelier van Juwelier Kramer heeft de sculptuur gemaakt.

Op de foto: Bettie Blumers (links) en Sjoukje Visser tijdens de uitreiking en Sjoukje Visser met de 4 Wimpels.

Image

Image

Sjoukje Visser in het zonnetje gezet
CFK Reunie partij in Berlikum

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/