Pearke Keatsen 30-07-2015

ImageVerslag en foto's van het Pearke keatsen. Klik op "lees verder"

Pearke keatsen groot succes

Ee, 30 juli 2015 – Maar liefst 43 duo’s hadden zich aangemeld voor het jaarlijkse evenement. Kaatsen met luchtbal! Bloemisterij de Hogedijken, Mechan Noord en Supermarkt Coop sponsorden de wedstrijd. Er werd gestreden in vier klassen. De lijst kende vijf parturen meer dan vorig jaar.

Anne Geert Krol en Baukje Krol oppermachtig in D-klasse
Vrij eenvoudig stoomden Anne Geert en Baukje door naar de finale. In de halve finale hadden ze de meeste tegenstand. Tegen Raymond en Nellie Hoekstra ging het gelijkop maar al snel trapte Anne Geert het gaspedaal in. Hij liet zien het kaatsen nog niet verleerd te zijn. Baukje miste geen bal met de opslag en pakte vele punten. In de finale kwamen Gauke Bouma en Gryt Nicolai niet in de race. Ze waren niet bij machte duo Krol bij te benen. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met de tweede prijs.

In de afvalronde pakte de plaatselijke dominee, Wander Veltman, de prijs. Samen met Willy de Jong versloegen ze in een spannende finale Douwe en Sietske de Jong. Op 5-5 6-2 viel de laatste slag.

Meindert de Jong en Femke Boersma winnen in de C-klasse

Een spannende strijd in de C-klasse. De jonge Meindert kaatste met zijn vriendin Femke. In de halve finale kwamen zij uit tegen Anco Keegstra en Joke Keegstra. Aan elkaar gewaagd. Toch waren het Meindert en Femke die aan het langste eind trokken. Ze bereikten de finale.
De andere finalisten waren Edwin de Vries en Baukje Kroodsma. Zij kaatsten een spannende tweede omloop tegen Pier Reitsma en Alberdina Akkerman. Laatsgenoemde worstelde met haar opslag. Dit deed ze de das om.

In de finale een gelijkwaardige wedstrijd. Moeilijk te zeggen wie er zou winnen. Uiteindelijk bleken Meindert en Femke iets bekwamer. Zij pakten een prima overwinning!
In de afvalronde pakte Romke Barske de prijs. Samen met Anna van der Hoek wist hij deze prijs binnen te slepen. Ze versloegen in de finale Douwe Wouda en Rennie Schreiber.

In de B-klasse een nieuwe ster

Elf parturen in de B-klasse. Pas in de halve finale werd het spannend. Het partuur van Foppe Marten de Haan en Elske Anke Zijlstra  nam het op tegen Harm en Antsje Sijtsma. Op 5-3 viel de laatste slag. Foppe en Elske Anke pakten de overwinning. Zij bereikten daarmee de finale.

De andere halve finale werd een kraker, met een nieuwe ster in de gelederen. Freerk Haisma en Grietine Krol namen het op tegen Julius de Jong en Aagje Sijbrandij. Laatstgenoemde is bekend met het kaatsen. Beide dochters kaatsen in de hoofdklasse. Zelf kan ze ook een aardig balletje slaan. Ze is dan al bijna 60, maar kaatsen kan ze! Aan de opslag geen fouten en vanuit het perk werden de kaatsen bekwaam gepasseerd. Ook in tussenspel regelmatig een spectaculaire duik.
De bordjes werden steeds op 6-6 verkaatst. Zo ook het laatste eerste. Op een stand van 5-3 6-6 moest Grietine bal een kaats verdedigen ten hoogte van de middenlijn. Ze gaf de bal aan Aagje. Met een mooi slag wist zij Freerk te passeren.

De finale was bereikt.

Helaas was de finale niet een spannende. Foppe Marten de Haan en Elske Anke Zijlstra kregen geen kans. Op 5-1 wisten Julius de Jong en Aagje Sijbrandij de overwinning veilig te stellen.
In de verliezersronde pakten Lieuwe Sijtsma en Johanna Bos de prijs. De tweede prijs was daar voor Wietze-Jan Grijpma en Klaske de Jong.

Patrick Nauta en Louise Krol zegevieren in A-klasse
Twee poules van elk drie parturen. In beide poules een duidelijke overwinnaar. In de eerste poule waren met twee winstpartijen Patrick en Louise de oppermachtige winnaars. In poule 2 ging die eer naar Jacco de Jong en Gryte Hoekstra.
Er werd ook om de derde prijs gekaatst. Dit ging tussen Feije Wiersma met Nynke Dijkstra en Sven de Jong met Wiljo Sijbrandij. Het laatste duo won na een mooie partij met 5-4. Dit betekende de derde prijs.

De finale!

In het begin waren de verhoudingen nog gelijk, maar al snel werd duidelijk dat Patrick en Louise te sterk waren. Aan de opslag werden er veel zitballen geplaatst. Vanuit het perk sloegen beide veel ballen over de bovenlijn. Op 5-2 viel de laatste slag.
Patrick en Louise kaatsten subliem en werden dan ook de terechte winnaars van de A-klasse.


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Stralende Dokkumer Partij 01-08-2015
Lytse jeugd PC 31-07-2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/