Oostrum partij 30-07-2011

Image21 kaatsers keatsten de "Oostrum" partij gesponserd door Bouwbedr. Visser en Cafe Fryslan. Voor het complete verhaal klikt u op "lees verder"

Hein Eisenga/Lars de Jong en Richtsje Borger zegevieren op Oostrum partij
Op zaterdag 31 juli stond de Oostrum partij op het programma. De partij werd echter gekaatst in Ee vanwege de slechte staat van de grasmat in Oostrum. Sponsors van deze partij waren Cafe Fryslan en Bouwbedrijf Visser.
Om 13.00 uur stonden de 21 kaatsers klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Er werd gekaatst in 2 poules van 4 parturen waarbij er vijf 3-tallen en drie 2-tallen waren.
Poule 1
In poule 1 won het partuur van Sven (Wijngaard) de Jong, Diemer Meirink en Liesbeth Wouda van Gerard Sipma, Grietine Krol en Henderike Schippers met 5-3 6-2. Met name Sven was op slag in deze wedstrijd en gaf hiermee zijn visitekaartje af. Daarnaast wisten Sipke (boets) Meindersma en Metsje Sipma te winnen van Jan Klaas de Graaf, Hedzer Hoekstra en Wytse Terpstra 5-2 6-0. Doordat beide winnaars ook de wedstrijd hierna wisten te winnen mochten zij uitmaken wie de finale zou gaan behalen. Sipke en Metsje kaatsten hun beste wedstrijd van de dag en wonnen overtuigend met 5-1 6-0. Het partuur van Sven mocht om de 3e en 4e plaats spelen.
Poule2
De eerste wedstrijd in poule 2 ging tussen partuur 5: Hein Eisenga, Lars de Jong, Richtsje Borger en partuur 6: Eelke Idsardi, Geert Kroodsma en Marten Jan Borger. Deze familietwist tussen de Borgers werd na een spannend scoreverloop in het voordeel van moeder Borger beslist, uitslag 5-4 6-6.
Partuur 7: Gerrit de Jong en Jeannet Sipma stonden tegenover partuur 8: Bolling van Kuiken en Ronnie de Wit. Ook Ronnie liet zien dat hij met titelaspiraties naar Ee was gekomen en  won met Bolling deze partij, 5-4 6-6. In wedstrijd twee won partuur 5 van partuur 7 en 6 van 8. Doordat het partuur van Hein Eisenga ook de laatste wedstrijd wist te winnen mochten zij het opnemen tegen Sipke en Metsje in de finale. Doordat het partuur van Eelke Idsardi de laatste wedstrijd won stonden zij tegenover het partuur van Sven in de troostfinale.
Finale
De troostfinale beloofde een spektakelstuk te worden. Sven, Diemer en Liesbeth kaatsten zeer degelijk en Eelke ‘Zamora’ Idsardi, Geert Kroodsma en Marten Jan Borger staan erom bekend dat ze nimmer wensen te capituleren. Door ijzersterk opslagwerk van Marten Jan, degelijk uitslaandwerk van Geert Kroodsma en de prima uitvoering van de dubbelfunctie van de onvermoeibaar ogende Eelke Idsardi werd deze partij simpel gewonnen door Marten Jan en co (5-2 6-4).
Het in grote getale aanwezige publiek kon genieten van een mooie finale. Partuur Hein kwam twee keer op voorsprong 2-0 en 4-2 maar Sipke en Metsje hielden stand. Op 4-3 6-6 moesten Hein en co. de kaats verdedigen. Hein bracht de bal binnen de perken en Sipke gaf de bal een hengst. De bal leek voorbij de kaats te gaan maar met een katachtige reflex wist Richtsje de bal voor de kaats te keren waardoor het partuur van Hein uitliep naar 5-3.  Op een stand van 5-3 6-6 wist Lars de bal boven te slaan waardoor Hein Eisenga, Lars de Jong en Richtsje Borger de krans kregen. De prijsuitreiking werd gehouden  in Cafe Fryslan waarbij onder het genot van een heerlijk glas bier tot in de kleine uurtjes werd nagepraat over deze prachtige kaatsdag.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pyke partij 04-08-2011
Jeugd keatst dr. Lamers partij 28-07-2011

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/