M.J. Borger partij, 06-08-2015

ImageVoor het verslag van de M.J. Borger partij klikt u op "lees verder"

Pieter Wouda Koning in Ee
 
Op weer een zonovergoten dag werd donderdag de vrije formatie partij gehouden. In een A en B klasse werd door 11 partuur gestreden om de krans. In de A klasse stonden 5 partuur op de lijst. Een ieder moest het tegen elkaar opnemen. Eigenlijk werd de finale direct gekaatst. Het partuur van de broers en zus Aletta Keegstra- Sipma,Gerard Sipma en Klaas Sipma moesten het opnemen tegen Wiljo Sybrandi, vriend Julius de Jong en Leon van der Meer. Het werd een prachtige strijd. Maar door een mindere dag van Julius won het partuur Sipma het met 5-3 6-4. Hierna won de familie Sipma het van de andere parturen zeer gemakkelijk. Alleen in de laatste omloop tegen het partuur Grietine Krol, Jaap Zijlstra en Lars de Jong kwamen ze 2-0 achter, maar de familie Sipma herstelde snel en wonnen met 5-3 6-0

De andere twee parturen van Nynke Dijkstra, Lieuwe Jan Huisman,Riemer Hoekstra en Rennie Schreiber,Meindert de Jong kwamen deze dag er niet aan te pas. Vooral het partuur Dijkstra maakte aan de opslag te veel fouten. De terechte winnaars in de A klas waren de fam. Sipma. Tweede prijs was er voor Julius de Jong,Wiljo Sybrandi en Leon van der Meer en een mooie derde prijs voor Grietine Krol, Jaap Zijlstra en Lars de Jong.

In de B klasse was het ook weer een prachtige strijd. Op voorhand was het partuur van Grietje Kroodsma, Jelmer Hoekstra en Pieter Wouda de grote favoriet. Hier werd ook gehoor aan gegeven. Door tweemaal winst stonden ze in de finale. In het tweede blokje werd het finale plekje door Sietske Huisman, Nathalie Leusink en Klaas de vries bemachtigd.  Anna van der Hoek, Romke Barske en Douwe Wouda namen het op tegen Jantina Rozema, Johannes Braaksma en Sietse  Wijbenga om de eervolle derde prijs. Partuur van der Hoek kon dit niet bijbenen en daardoor ging de derde prijs naar het partuur Rozema. De finale ging tussen Kroodsma en Huisman. Partuur Huisman had hier een zware dobber aan. Pieter Wouda kaatste als een tijger en partuur Huisman werd afgedroogd met 5-0 6-0.

De koningscommissie was het er unaniem over eens dat Pieter Wouda de Koning van Ee werd. Na de prijsuitreiking werd en nog even nagezeten onder het genot van een hapje en een drankje van de dames Germien en Martha en met natuurlijk de muziek van dj Renze.

 

Boerenpartij jeugd 08-08-2015
Stralende Dokkumer Partij 01-08-2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/