Kind ouder partij Ee 2015

ImageVoor het verslag en foto's klikt u op "lees verder"

Geslaagde kind-ouderpartij in Ee
Vrijdag, 21 juni – Klokslag 18:00 uur werd in vier klassen gestreden om de overwinning. Maar liefst 34 parturen hadden zich opgegeven. Sponsor van de partij was Hoek Agro B.V. Goed gevulde enveloppen, mooie kransen en voor de liefhebber tijdens de wedstrijd een vers appeltje. Alle ingrediënten aanwezig voor een prachtige kaatsavond!
Marten Wouda en Afke de Vries pakken goud
In de A-klasse stonden zes parturen op de lijst, twee poules van drie parturen. Marten Wouda en Afke de Vries plaatsten zich makkelijk voor de finale. Tweemaal boekten ze een 5-1 overwinning. In de tweede poule verloren Jelle de Boer en Alberdina Akkerman hun eerste wedstrijd met 5-5, maar Jorick van der Hoek en Pieter Knoop versloegen ze met 5-3. Uiteindelijk genoeg voor de eerste plaats in poule B.
In de finale was het duidelijk. Marten Wouda en Afke de Vries lieten er geen gras over groeien. Aan de opslag werd bijna geen fout gemaakt en vanuit het perk haalden ze de meeste kaatsen binnen. Jelle en Alberdina probeerden het wel, maar op 5-2 6-4 viel de laatste slag. Goud voor Marten en Afke! Femke Haaksma en Jacco de Jong werden tweede in de poule. Zij verloren hun eerste wedstrijd van de latere winnaars. Daarna pakten ze twee overwinningen en stelden ze de derde prijs veilig. Jorick en Pieter werden vakkundig naar huis gestuurd om de derde prijs.
Willianke Sipma en Louise Krol vormen sterk team
In de B-klasse een winnaars- en afvalronde. Acht partuur op de lijst. In de eerste omloop een kleine verrassing. Anouk Kingma en Riemer Hoekstra verloren van Johannes Reitsma en Lieuwe-Jan Huisman. Eerstgenoemd duo werd met 5-2 verwezen naar de afvalronde. Daarin waren ze oppermachtig. In de finale van de afvalronde moesten Anouk en Riemer het opnemen tegen Marijke Kuperus en Metsje Sipma. Een spannende strijd. Veel tussenspel met de zachte bal. Op 5-5 6-2 pakten Anouk en Riemer de eerste prijs in de afvalronde.
Johannes en Lieuwe-Jan verrasten in de eerste omloop, maar in de tweede omloop waren ze niet opgewassen tegen Willianke Sipma en Louise Krol. Beide meiden waren aan de opslag degelijk en maakten geen enkele fout. Ook in het perk lieten de dames geen bal zitten. Op 5-3 6-4 viel de laatste slag. De finale was bereikt. De tegenstander in de finale, een mannelijk duo. Pier Jan Reitsma en Sven de Jong wonnen tweemaal met 5-4. Daarmee bereikten zij de eindstrijd. Sven de Jong en de zachte bal is een gouden combinatie. Sven zet de tegenstander met slim spel vaak op de verkeerde voet. Echter ging het in de finale mis. Met zijn kaatspartner Pier Jan werd er maar één eerst behaald. Willianke en Louise kaatsten foutloos en pakten een verdiende zege.
Vader en dochter Wouda sterkste in de C-klasse
Tien parturen in de C-klasse. Ook daar een winnaars- en verliezersronde. Hessel Veendorp en Gerlof Halma wonnen de eerste omloop met 5-3 en bereikten daarmee de halve finale. Op de tweede lijst profiteerden zij van een stand nummer. In die halve finale namen ze het op tegen Lolkje de Jong en Meindert de Jong, broer en zus. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd. Op 5-4 6-6 viel de laatste slag in het voordeel van Lolkje en Meindert. Daarmee stoomden zij door naar de finale. De derde prijs was voor Hessel en Gerlof.
Jannieck Wouda met vader Pieter Wouda bereikten eveneens de finale. Na een 5-4 overwinning in de eerste omloop moesten ze de tweede omloop aantreden tegen Patrick Woudwijk met zijn vader Meindert Woudwijk. Laatstgenoemde is een echte zachte bal kaatser. Dat bleek. Het werd close. Spanning. Jannieck en Pieter weerden zich uitstekend en maakten iets minder fouten dan hun tegenstanders. Op 5-3 pakten Jannieck en Pieter de winst.
De finale. Lolkje en Meindert tegen Jannieck en Pieter. Een hoogstaande wedstrijd. Uiteindelijk was het Jannieck die met haar opslag het perk van Lolkje en Meindert ontregelde. Vader Pieter was weer als vanouds. Fanatiek en gedreven pakte hij veel ballen in het tussenspel en vanuit het perk stuurde hij de ballen slim in de hoekjes. De terechte winnaars in de C-klasse. In de afvalronde ging de prijs naar Tineke Borger en Sipke Meindertsma. Zij wonnen in de finale van Aisha en Henk Roskammer.
Rienk Kingma en Julius de Jong soeverein naar de hoogste trede
In de D-klasse een mooie lijst van tien parturen. Er viel meteen iets op. Jacob de Jong, topper van weleer, gaat de handschoen weer aantrekken. Met dochter Marrit had hij zich opgegeven voor de kind-ouderpartij.  Het resultaat mocht er zijn. Ze pakten een derde prijs. In de halve finale waren ze niet opgewassen tegen Rienk Kingma en Julius de Jong. Op 5-4 6-2 viel de laatste slag.
De finale ging tussen Rienk en Julius en het partuur van Martinus Boersma en Gauke Bouma.  Martinus en Gauke profiteerden van een staand nummer in de halve finale. In de tweede omloop moesten ze alle zeilen bijzetten. Mare Kok met Jelmer Kok kaatsten sterk, maar het laatste eerst ging op 5-5 toch naar het partuur van Martinus en Gauke.
Rienk Kingma was in de finale de grote man. Aan de opslag bracht hij alle ballen keurig tussen de lijntjes. Samen met Julius wonnen ze van Martinus en Gauke. Het werd een eenzijdige finale. Op 5-2 6-4 viel de laatste slag. In de afvalronde zegevierden Tjipke Jan Borger en Marten Jan Borger. Vader en zoon kaatsten met veel vernuft. De tweede prijs in de afvalronde ging naar Ids Bouma en Martha Nicolay.

Image

Image

Image

Image

Image

 

Prachtig Kaatsweekend in Ee 11-07-2015
Ds. Veltman partij 2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/