Keningspartij 16-08-2012

ImageDonderdag werd de M.J. Borger partij gespeeld in Ee. Voor foto's en een verslag klikt u op "lees verder"

 Sjouke Hellinga “koninklijk” in Ee

Afgelopen donderdag werd de Marten-Jan Borger Transport partij verkaatst. In totaal hadden maar liefst 48 personen zich opgegeven. Kortom, een lijst van zestien parturen. In de winnaars- en verliezersronde vielen vier parturen in prijzen. Daarnaast werd uit het winnende partuur de “allerbeste” kaatser gekroond tot koning van de partij.

Verrassingen in de eerste omloop
In de eerste omloop zorgden Jacco de Jong, Afke de Vries en Aaltje Sipma – Minnema voor een verrassing. Zij versloegen in een spannende partij het partuur van Klaas Sipma, Krista Hoekstra en Gerbrand Nicolai. In de tweede omloop moest het partuur van Jacco de Jong c.s. aantreden tegen het trio Wybe Wiersma, Henderike Schipper en Yvonne Woudman. Uiteindelijk trok trio De Jong aan het langste eind.

Lars de Jong, Foppe Marten de Haan en Alberdine Reitsma – Akkerman verloren in een spannende strijd verrassend van Kas Huizenga, Grietine Krol en Gauke Bouma. Op voorhand werd het eerstgenoemde partuur hoger ingeschat, maar ze maakten de verwachtingen niet waar. Dat gold ook voor Harm Sijtsma, Raymond Hoekstra en Lieuwe-Jan Huisman. Een sterk drietal, maar Sytse Wiersma, Hedzer Hoekstra en Grietje Kroodsma waren hun toch te slim af. Met degelijk kaatsen wonnen zij de partij.

Verdere verloop kaatspartij
Na twee omlopen waren er nog vier parturen over in de winnaars- en verliezersronde. De finale in de winnaarsronde ging uiteindelijk tussen Hein Eisenga, Metsje Sipma en Rennie Schreiber en het trio Sjouke Hellinga, Baukje Kroodsma en Gerard Pel. Op voorhand was eerstgenoemd partuur favoriet, maar Eisenga was helaas niet helemaal fit aan de partij gewonnen. Een blessure aan zijn enkel gooide roet in het eten.

Metsje Sipma had de hele dag de leiding in het partuur. Ze sloeg prima op en uit. Daarnaast sloeg Hein prima vanuit het achterperk en sloeg Rennie Schreiber verdienstelijk op. Echter konden ze de finale niet winnen. Sjouke Hellinga was de grote man. Met keiharde opslagballen en degelijk perkspel wist hij de zegereeks van Eisenga c.s. te doorbreken. Hij werd prima bijgestaan door Baukje Kroodsma en Gerard Pel. Na een haperend begin stoomden Hellinga c.s. snel door naar de winst. Hij werd bij de prijsuitreiking door de koningscommissie gekroond tot koning. Hellinga ontving uit handen van sponsor Marten-Jan Borger een enorme beker. Vorig jaar had Harm Sijtsma deze prijs opgeëist. Helaas kon hij het dit jaar niet waarmaken.

Prijswinnaars van de Marten-Jan Borger Transport partij
Derde prijzen in de winnaarsronde waren er voor het partuur van Jacco de Jong c.s. en Sytse Wiersma c.s. Het partuur van Wiersma verloor in een uitstekende halve finale van Hellinga c.s. Al het hout kwam aan de telegraaf. Helaas was het laatste punt niet voor trio Wiersma. Een derde prijs was hun eindstation. Jacco de Jong c.s. waren in de halve finale niet opgewassen tegen het partuur van Eisenga. Ook voor hun een derde prijs.

De afvalronde werd gewonnen door Feije Wiersma, Richtsje Eisenga en Sjoukje Boersma. Na een verliespartij in de eerste omloop was het daarna raak. Ze wonnen maar liefst drie partijen op rij. In de finale van de verliezersronde versloegen zij Gerrit de Jong, Sytse Wijbenga en Alianne Knoop. Derde prijzen waren er voor Klaas Sipma, Krista Hoekstra en Gerbrand Nicolai en het trio Eelke Idsardi, Romke Barskè en Janna de Jong.

Sjouke Hellinga ging dus met de hoofdprijs naar huis en liet zien dat hij het spelletje nog steeds uitstekend beheerst. Tijdens zijn jeugdperiode heeft hij op hoog niveau laten zien te kunnen vlammen! Donderdag werd dat maar weer eens duidelijk. Een lange kaatsdag met uiteindelijk acht parturen die een prijs mochten ontvangen van Marten-Jan Borger. Wederom een succesvolle donderdag in de bouwvak. Hiermee werd ook de laatste partij op donderdag verkaatst. De deelname was weer eens enorm. De vereniging hoopt dat volgend jaar wederom de mensen blijven komen. Tijdens de bouwvak mag een ieder meedoen in Ee. Nog nooit meegedaan? De vereniging heet u volgend jaar van harte welkom!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Jeugd Trochsetters speelt beurspartij 17-08-2012
Boerenpartij senioren 11-08-2012

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/