Jacco de Jong en Gauke Bouma ijzersterk op Mechan Noord partij 23-06-2012

ImageZaterdag 23 juni werd de Mechan Noord partij gespeeld. Voor het complete verhaal klikt u op "lees verder"

Op een zonovergoten sportcomplex de streng in Ee stonden maar 8 kaatsers klaar om de felbegeerde MechanNoordpartij binnen te halen. Er werd door 4 koppeltjes een halve competitie gekaatst.
Eerste omloop
In de eerste omloop stonden Sipke ‘Boets’ Meindersma en Raymond Hoekstra tegenover Balling van Kuiken en Fokke Meirink. Balling en Fokke gaven hun visitekaartje af door met 5-2 6-4 te winnen van Sipke en Raymond. De andere partij werd een ware thriller. Jacco en Gauke kwamen snel 3-0 achter maar wisten door uitstekend samenspel terug te komen tot 3-3. Gerard Sipma en Marten Jan Borger pakten vervolgens een 5-3 voorsprong maar Jacco en Gauke lieten zien dat ze over een ijzersterke wedstrijdmentaliteit beschikken. Met 5-5 6-2 pakten ze alsnog de overwinning. Verrassend aangezien Gerard en Marten Jan als torenhoge favorieten waren betiteld.

Tweede omloop
Sipke en Raymond kaatsten in de 2e omloop tegen Jacco en Gauke. Jacco en Gauke kwamen snel 3-0 voor maar door een tactische meesterzet van de routiniers Sipke en Raymond  werd een 4-3 voorsprong gepakt. Bij een 5-5 stand gaf Jacco 4 fantastische zitballen waardoor Jacco en Gauke ook de tweede overwinning veilig stelden. Balling en Fokke gingen ook op jacht naar de tweede overwinning maar stonden tegenover Gerard en Marten Jan. Na een gelijkopgaande wedstrijd besliste Balling de wedstrijd bij een 5-5 6-2 stand door een zitbal.
Derde omloop
In de derde omloop zowel een troostfinale als een finale. In de troostfinale bleek dat Gerard en Marten Jan mentaal waren geknakt door de 2x 5-5 verliespartijen. De mannen kwamen snel 3-0 achter tegen Sipke en Raymond. De kentering kwam even door een tactisch hoogstandje. Marten Jan gaf in duidelijke bewoordingen aan dat het zo niet verder kon en nam de voor best opslag over van Gerard en ging ook achterin het perk staan. Direct werd er een eerst gepakt en leek de wedstrijd weer spannend te worden. Het bleek echter een opleving te zijn waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-5 2-6 overwinning voor Sipke en Raymond.
Het in grote getale aanwezige publiek kon genieten van een mooie finale. Fokke en Balling waren erop gebrand de kransen te winnen  maar konden niet opboksen tegen Jacco en Gauke. Jacco was geen bal vertrouwd en sloeg in de finale 5 ballen ‘boppe’, Gauke was zowel aan de opslag als in het tussenspel niet te kloppen. Jacco en Gauke pakten een 5-3 6-2 overwinning en waren zodoende winnaars van de nu al legendarische MechanNoordpartij.

Image

Image

Image

Dames van de Trochsetters door naar laatste 4 in F...
Kind ouder partij in Ee

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/