Gehakt partij 23-07-2015

ImageVerslag van de eerste bouwvakpartij. Voor het complete verhaal klikt u op "lees verder"

Gehakt-partij prooi voor Julius de Jong, Hepie de Haan en Metsje Sipma

Donderdag, 23-7-2015 – Slagerij Menno Hoekstra was de grote sponsor hedenmiddag. De gehakt-partij! Alle 32 deelnemers kregen een pond gehakt en er waren 12 extra pakketten beschikbaar gesteld voor bovenslagen, zitballen enz.  Er moest vier keer worden geloot. Vier keer een ander partuur. Uiteindelijk de punten optellen, waarbij de drie hoogst gerankte spelers de krans winnen. Er waren drie eerste, drie tweede, drie derde en drie vierde prijzen.
Na drie omlopen was het duidelijk. Nog zes deelnemers die strijden om de krans. Lars de Jong, Alberdina Akkerman, Hepie de Haan, Meindert Jappie de Jong, Metsje Sipma en Julius de Jong wonnen hun eerste drie partijen.

De laatste omloop moest de beslissing brengen. Vier van de zes deelnemers kwam bij elkaar in het strijdperk. Lars de Jong kaatste met Alberdina Akkerman en Douwe de Jong. Zij namen het op tegen Julius de Jong, Douwe Wouda en Hepie de Haan. Na een spannend begin, twee eersten op 6-6, was het laatstgenoemde partuur oppermachtig. Ze versnelden en pakten op 5-2 de winst.
Voor Lars en Alberdina geen krans, maar wel beide de derde prijs! Meinrt Jappie de Jong kreeg de laatste omloop een zware tegenstander voor de kiezen. Harm Sijtsma c.s. bezorgden het jonge talent een nederlaag. Meindert Jappie werd toch nog knap tweede. En dan Metsje Sipma, ook zij kon alle partijen nog winnen. Ze stond met 4-1 achter, maar wist de partij toch nog om te buigen. Ze won! Hiermee pakte ook zij een krans.
Durk Wijbenga en Aaltje Sipma pakten ook een tweede prijs. Zij wonnen drie van hun vier partijen. Daarnaast pakte Durk Wijbenga nog een extra vleespakket. Hij verzorgde in de derde omloop een prachtige zitbal.
Naast Lars en Alberdina pakte Lieuwe-Jan Huisman ook een derde prijs. Vier prijzen waren er voor Esther Sijtsma, Pieter Wouda en Sijtsma Wijbenga.
Een geslaagde middag met dank aan sponsor Menno Hoekstra. Net als de eerste bouwvakpartij ook de tweede wedstrijddag een succes! Zaterdag de 4-jongens ut Ie partij.

Foto's staan op de facebookpagina van k.v. de Trochsetters.

Dokter Lamers partij voor de jeugd 24 juli 2015
Prachtig Kaatsweekend in Ee 11-07-2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/