Eerste partij Koningsdag 2016

ImageBarre omstandigheden Keningspartij. Voor het complete verhaal en foto's klikt u op ""lees verder"

Om 9 uur werd het seizoen geopend door de drumband van Ee. Speciaal hadden ze voor ons het Wilhelmus ingestudeerd en werd er uit volle borst meegezongen. Hierna ging het kaatsgeweld van start. Harde wind, hagel, sneeuw en regen alles was aanwezig. Toch gingen 4 parturen de strijd met elkaar aan. Sommigen waren zelfs in korte broek, dit was wel zeer optimistisch.

In de eerste omloop kaatsten Alberdina Reitsma, Yorick van der Hoek en Riemer Hoekstra tegen het tweetal Jelle de Boer en Meindert de Jong jr. Jelle en Meindert gingen zeer voortvarend van start en stonden zeer snel  3-0 voor. Het partuur van Alberdina kwam er niet aan te pas en verloren met 5-2. Het dames partuur Richtsje Eisinga, Rennie Schreiber en Aletta Keegstra namen het op tegen Froukje Wolters, Lieuwe Jan Huisman en Marten Wouda.

Prachtig hoe Richtsje aan het duiken was. Of was het in een zwembad. Toch verloren de dames het nipt van partuur Wolters met 5-3. Na al flink wat buien gingen ze voor de tweede omloop het drassige veld in. Jelle en Meindert namen het op tegen het partuur Eisinga. De jongens hadden het zwaar tegen de dames maar wonnen toch met 5-4. Partuur Alberdina Reitsma speelden tegen Froukje Wolters cs.  Hier liet partuur Reitsma zien dat ze net iets beter waren. Ze wonnen met 5-3. Verkleumd en doorweekt kwamen de kaatsers de kantine binnen. Met maar een boodschap, we willen niet nog een omloop kaatsen. Om blessures te voorkomen werd dit ook niet gedaan.

Als winnaars kwamen Jelle en Meindert uit de bus. Froukje, Lieuwe Jan en Marten werden tweede. Meindert de Jong jr. werd tot koning van Ee gekroond. Nu er nog een krans over was, was deze voor de chauffeur die de eerste prijs had met de puzzelrit. Deze was voor dhr. K de Jong. Deze koude en zeer natte kaatsdag werd mede mogelijk gemaakt door sponsor Firma van Kammen.                      

Foto's © Burt Sytsma Photography

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image             

 

Eerste jeugdpartij KF de trochsetters 2016
Boerenpartij senioren, 08-08-2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/