Ds. Veldman jeugdkaatspartij in Ee

ImageDe jaarlijkse Ds. Veldman partij voor de jeugd in Ee op donderdagavond 2 juni. Voor het complete verhaal en foto's klikt u op "lees verder"

Op donderdag 2 juni kaatste de jeugd van ‘De Trochsetters’ in Ee om de prijzen van de partij, welke gesponsord wordt door de plaatselijke predikant ds.Veltman. Er hadden zich maar liefst 39 jeugdleden aangemeld, die op sportpark ‘De Streng’ welkom geheten werden.  Ze waren ingedeeld in vier categorieën.
Bij de beginners ging de 1e prijs én de krans naar een stralende Marrit de Jong, die al haar  partijen had weten te winnen. De 2e prijs was voor Jorrit Wolters en de 3e prijs ging naar Jannard Sipma.
Bij de welpen waren er 12 deelnemers, die kaatsten in twee poultjes van 3 parturen. Na een spannende finalepartij, gingen de kransen uiteindelijk naar Lolkje de Jong en Willem Jan Tibma. De 2e prijs was voor Doutzen Veendorp en Jannieck Wouda. De partij om de 3e prijs was zelfs nog spannender: alles aan de hang 5-5-, 6-6. Annet Haaksma en Rienk Kingma sloegen de laatste 2 punten binnen!
In de klasse van de pupillen waren Esther Wolters en Hessel Veendorp duidelijk de sterksten op deze avond. Zij kregen de kransen omgehangen. De 2e prijs was voor Tineke Borger en Pier Jan Reitsma en de 3e prijs ging tenslotte naar Anouk Kingma en Johannes Reitsma.
Voor de laatste categorie van de oudste jeugd hadden zich 8 deelnemers gemeld: 4 jongens en 4 meisjes. Ze speelden elke ronde in wisselende samenstelling, steeds met een ander meisje/ jongen. Toen aan het eind de eersten werden geteld, bleken Kristine Postmus en Marten Wouda alle 4 parijen te hebben gewonnen. De 3e prijs was voor Andele Veltman. De beide winnaars kropen samen even in de krans, maar omdat Marten 1 tegeneerst minder had geïncasseerd mocht hij deze mee naar huis nemen.
Alle prijswinnaars kregen een gevulde envelop. Er was deze avond echter ook voor iedereen een prijs: alle deelnemers kregen een doosje met pepermunt van de dominee! Na een mooie kaatsavond ging (bijna) iedereen tevreden naar huis.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Eelke en Grietsje in de kransen
Ledenpartij senioren 20 mei 2016

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/