Dr. Lamers partij 11 juli 2014

ImageVoor het verslag van de dr. Lamerspartij en foto,s klikt u op "lees verder"

Op vrijdag 11 juli 2014 had K.F. de Trochsetters weer een ledenpartij voor de jeugd op het programma staan. Er hadden, ondanks het begin van de vakantie, toch nog 25 leden zich opgegeven voor deze partij.

Om 18.00 uur werd er gestart in 3 klassen. Bij de beginners waren er 4 tweetallen; zij kaatsten een halve competitie. In de eerste omloop was het spannend tussen het partuur Willianke Sipma/Ids Bouma en het partuur Annet Haaksma/Yannick Wouda. De partij werd nipt gewonnen door Willianke en Ids met 5-5 6-4. In de tweede omloop werd het nog net iets spannender; de partij tussen Lolkje de Jong/Rienk Kingma en Annet Haaksma/Yannick Wouda werd beslist met ‘alles aan de hang’, in het voordeel van Annet en Yannick.  De derde en laatste omloop bij de beginners waren er nog 3 parturen in de race voor de krans. Helaas lieten Annet en Yannick het afweten tegen Doutsen Veendorp en Willem Jan Tibma en verloren met 5-2 6-4. De andere partij was wederom spannend voor Willianke en Ids. Zij moesten deze laatste omloop aantreden tegen Lolkje en Rienk. Het werd 5-5 6-0 in het voordeel van Lolkje en Rienk. Nu eindigden deze laatste 2 parturen allemaal met 19 eersten voor. De tegeneersten werden geteld, wat een tweede prijs opleverde voor Lolkje en Rienk (19 eersten voor, 15 eersten tegen). De eerste prijs, met 19 eersten voor en 12 eersten tegen, ging naar Willianke en Ids.

De welpen en pupillen kaatsten deze avond in een gecombineerde categorie. Hier stonden 3 parturen op de lijst. De eerste partij ging tussen Anna Reinouw/Johannes Pieter/Chantal en Alie Renske/Esther W/Hessel. De 7 punten waren deze omloop voor Anna Reinouw c.s. De tweede omloop moesten zij aantreden tegen de favoriet Ingrid/Pier Jan/Anouk. Deze partij werd een spannende race om de 7 punten. Met 5-5 6-4 waren het Ingrid/Pier Jan/Anouk die de partij naar zich toe trokken. De laatste omloop ging tussen partuur Ingrid c.s. en Alie Renske c.s. Deze partij waren Ingrid en haar maten een maatje te groot voor het partuur van Alie Renske. De kransen in deze categorie gingen naar Ingrid Wouda, Pier Jan Reitsma en Anouk Kingma.

Bij de oudste jeugd waren er 4 tweetallen, die net als de beginners een halve competitie kaatsten. Gelijk de eerste omloop liet weten dat het die avond een latertje zou worden; Romano Roskammer en Iris Hoekstra gingen tegen Harm Kroodsma en Femke Haaksma gelijk op naar de winst, alle bordjes kwamen aan de telegraaf te hangen, maar het waren uiteindelijk Harm en Femke die de partij wonnen. Meindert de Jong en Kristine Postmus wonnen hun partij vrij gemakkelijk met 5-2 6-4 van Arjen Raap en Anna Bouma.

De tweede omloop kaatsten de winnaars tegen de verliezers. Meindert en Kristine wonnen van Romano en Iris met 5-4 6-2, de andere partij wonnen Harm en Femke met 5-4 6-6 van Arjen en Anna.  In de laatste omloop ging het in de partij tussen Romano/Iris en Arjen/Anna om de eer. Deze werd gewonnen door Romano en Iris. De finale in deze oudste categorie ging tussen Meindert/Kristine en Harm/Femke. Het ging steeds gelijk op, alleen aan het eind van de partij moesten Harm en Femke het onderspit delven. Zij verloren en behaalden daarmee de tweede prijs. De kransen gingen naar Meindert en Kristine.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pyke partij 2014
Marije Hiemstra, Maaike Osinga en Margriet Bakker ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/