Dokter Lamers partij voor de jeugd 24 juli 2015

ImageHet verslag van de dr. Lamerspartij. Klik op "lees verder" voor het gehele verslag

Dokter Lamerspartij 24 juli 2015

Midden in de vakantieperiode werd op vrijdag 24 juli de jeugdledenpartij  gehouden, die door de inmiddels ex-huisarts dokter Lamers wordt gesponsord.
Vanwege de vakantie waren er minder aanmeldingen dan bij de doorsnee ledenpartijen voor de jeugd, maar toch hadden zich nog 29 jeugdige kaatsers aangemeld voor deze partij.

Er werd onder prima weersomstandigheden gekaatst in 4 categorieën. Bij de beginners waren er 4 kinderen die in wisselende samenstelling tegen elkaar streden. Na het tellen van het totaal aantal eersten bleek Martijn Mossel de meeste verzameld te hebben. Voor hem dus de krans en de envelop behorend bij de 1e prijs. Tjipke Jan Borger en Marrit de Jong hadden precies hetzelfde aantal vóóreersten en tegeneersten gescoord. Voor hen dus de gedeelde 2e prijs met bijbehorend geldbedrag.
Voor de welpencategorie hadden zich 8 kaatsers aangemeld. Er werd een competitie gespeeld van 4 tweetallen. In de laatste speelronde kwamen die tweetallen tegenover elkaar te staan, die allebei hun eerste twee wedstrijden hadden gewonnen. Een echte finale dus. En een broederstrijd. Voor de zoveelste maal moest Johannes Reitsma met partner Hessel Veendorp de strijd aanbinden met zijn tweelingbroer Pier Jan Reitsma met partner Tineke Borger.
Het werd een echte wedstrijd vol met emotie. Uiteindelijk kan er maar één winnen en Tineke en Pier Jan sloegen de kransen binnen op 5-2, 6-4. Voor Hessel en Johannes de tweede prijs, al nam de laatste wel enigszins revanche op zijn broer door een fles water over hem leeg te gieten.
De 5 pupillenmeisjes werden gecombineerd met de 2 schoolmeisjes.

Drie parturen streden tegen elkaar en Femke Haaksma met Chantal van der Veen bleken duidelijk de sterkste. Voor hen beiden de kransen. Goede tweede werden Ingrid Wouda en Esther Wolters, die met een gevulde enveloppe naar huis gingen.
De laatste categorie was die van de schooljongens gecombineerd met de jongens. Er waren 5 tweetallen gevormd van steeds een jongen met een schooljongen. Meindert de Jong en Eelke Veltman hadden hun eerste 3 partijen gewonnen. Dat gold ook voor Marten Wouda en Romano Roskammer. De laatste partij was dus ook hier een echte finale. Meindert en Eelke konden echter geen vuist maken tegen Marten en Romano: op 5-2 en 6-0 kwam er een eind aan deze eenzijdige wedstrijd.

Terwijl de duisternis al inviel werden de laatste kransen en prijzen uitgedeeld en kwam er een eind aan al weer een mooie kaatsavond.

Image

Image

4 jongens ut Ie partij 25-07-2015
Gehakt partij 23-07-2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/