Boerenpartij jeugd 08-08-2015

ImageVoor het verslag van de Boerenpartij voor de jeugd klikt u op "lees verder"

Boerenpartij voor de jeugd van Ee

In en rond het dorp Ee wonen zo’n 25 boeren en deze sponseren elk jaar een kaatspartij voor de jeugd van Ee en omstreken. Er hadden zich voor deze wedstrijd 40 kinderen aangemeld. Op zaterdag 8 augustus kwam iedereen in de vroege ochtend naar sportpark ‘De Streng’ in Ee en om 9.00 uur barstte de strijd al los onder een stralende zon!
Er werd gekaatst in 4 categorieën. Bij de jongste kinderen - de beginners (7-8 jaar) waren er vier tweetallen die om de prijzen streden. Rienk Kingma en Nynke de Haan wonnen alle 3 hun partijen en kregen dus de kransen omgehangen met een goed gevulde envelop erbij. Opmerkelijk feit hierbij was dat Nynke voor het eerst meedeed aan een wedstrijd en zich dus direct in de kransen kaatste. Dat belooft wat voor de toekomst! De tweede prijs was voor Martinus Boersma en Rienk Stellema.
Bij de klasse van de welpen (9-10 jaar) waren er 12 kinderen, die in twee poules van 3 tweetallen tegen elkaar kaatsten. De winnaars van beide poules speelden een finale. Tineke Borger en Annet Haaksma bleken hierin de sterkste. Voor Tineke was dit de zoveelste krans van dit jaar - zij is duidelijk toe aan een nieuwe uitdaging bij de pupillen - voor Annet was dit echter de 1e krans van het seizoen. Proficiat! De tweede prijs was voor Tanja de Bruin en Lolkje de Jong en de 3e prijs ging naar Willianke Sipma en Mandy Woudwijk.
In de pupillengroep (10-11 jaar) waren er weer 4 tweetallen en hier wonnen Ingrid Wouda en Patrick Woudwijk alle 3 te spelen partijen. De tweede prijs ging hier naar Esther Wolters en Sijmen Bergstra.
Tot slot de groep van de oudste jeugd (13-15 jaar): 4 parturen van 3 kinderen streden om kransen en prijzen. Anna Bouma, Arjen Raap en Andele Veltman wonnen alle 3 door hen te spelen partijen en kregen dus de kransen omgehangen. Femke Haaksma, Jorick van der Hoek en Demi Hoekstra hadden evenveel voor-eersten als Harm kroodsma, Jordi Mossel en Kristine Postmus. Ook het aantal tegen-eersten bleek gelijk. De onderlinge wedstrijd was echter gewonnen door Femke, Jorick en Demi, voor hen dus de 2e prijs.
Het mooie van deze boerenpartij is dat iedereen met een prijs naar huis gaat, dus ook de verliezers. De boeren hebben ervoor gezorgd dat iedereen een fles Rivella en een pak Fristi mee naar huis kon nemen. Met dank aan de sponsors werd deze al weer prachtige kaatsmorgen afgesloten door de wedstrijdleidster.

 

Boerenpartij senioren, 08-08-2015
M.J. Borger partij, 06-08-2015

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/