5 Augustus 2006: Veel Deelname E.T.A.M.-Partij in Ee

 

ImageOp 5 augustus jl. had K.V. de Trochsetters de E.T.A.M.-partij op het programma te staan, de sponsors van deze partij waren vier grote vrienden van de kaatssport, nl. Eelke Idsardi, Teke Meindersma, Aant Pieter Wijnsma en Melle Westra. Er werd gekaatst in een A-klasse en een B-klasse+dames. In de A-klasse stonden 4 partuur op de lijst en bij de B-klasse+dames 8 partuur.

 

Het complete verhaal:

De A-klasse speelde een halve competitie, dus drie keer kaatsen. De eerste partij ging tussen de broers Gerard- en Klaas Sipma cs. Hierbij ging het bij grote broer Klaas met ijzeren Henk Tanja en Gerrit de Jong van een leien dakje, 5-1 6-2 en werden de eerste 7 punten snel binnengehaald. De andere partij tussen Julius de Jong cs. en Hein Eisenga cs. ging in hetzelfde tempo 5-1 voor Hein Eisenga, Panter Foppe Marten de Haan en sponsor Eelke Idsardi. De tweede omloop gaf wat meer spanning en werden er meer punten binnengehaald, maar een alles aan de hang zat er bij de A-klasse niet in. Na elk drie partijen te hebben gespeeld werden de prijzen als volgt verdeeld, partuur Klaas Sipma, Henk Tanja en Gerrit de Jong hadden 17 punten,  dit was goed voor de hage, de tweede prijs was voor Hein Eisenga, Foppe Marten de Haan en Eelke Idsardi.

Image

Image

In de B-klasse+dames werd gekaatst met een afvalronde. In de eerste omloop was er meer spanning dan in de A-klasse. De partij Jan Willem Heins, Aaltje Sipma en Johannes Douma tegen Tjeerd Jan Tanja, Sanne Faber en Marja Braaksma kwam tot 5 eersten gelijk, maar in het laatste eerst waren er geen punten meer voor partuur Heins, dus ging de winst naar partuur Tanja. Een tweede spannende partij in deze omloop ging tussen Jacco de Jong, sponsor Melle Westra en Mervin Koudenburg tegen Atze de Boer, sponsor Teke Meindersma en Ytzen Westra, deze werd 5-5 6-2 in het voordeel van Atze de Boer cs. In de tweede omloop was het wederom een drege partij voor partuur Tanja, dezen moesten tegen Diemer Meirink, Richtje Eisenga en Alexander Zuidersma. Deze partij met bijna alles aan de hang, werd beslist in een 5-5 6-4 overwinning voor partuur Tanja. Hendrik Roel Woudstra, Sun Borger en sponsor Aant Pieter Wijnsma wonnen met gemak van partuur Atze de Boer, met 5-1 6-2. Hierdoor kwamen ze in de finale en daar moesten ze uitkomen tegen partuur Tanja, maar partuur Woudstra was op dreef en zetten deze partij om in een 5-2 winst. In de afvalronde moesten Marten Jan Borger, Sven de Jong en Alianne Knoop tegen partuur Jacco de Jong, deze werd gewonnen door Jacco de Jong cs. met 5-3 6-2.
Prijzen B-klasse+dames:
eerste prijs: Hendrik Roel Woudstra, Sun Borger en Aant Pieter Wijnsma.
tweede prijs: Tjeerd Jan Tanja, Sanne Faber en Marja Braaksma.
derde prijs: Jacco de Jong, Melle Westra en Mervin Koudenburg.
vierde prijs: Marten Jan Borger, Sven de Jong en Alianne Knoop.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

10 augustus 2006: Pyke-partij in Ee wederom zeer g...
3 Augustus 2006: Pearkekeatsen in Ee groot succes

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/