5 augustus 2010: Pyke-partij in Ee groot succes

ImageOp 5 augustus stond hij dan weer op het wedstrijdprogramma van kv De Trochsetters in Ee: de Pyke-partij. De partij waarbij er 4 keer opnieuw wordt geloot en op het eind iedereen "in taske pyk" in ontvangst mag nemen. Altijd een nieuw partuur en altijd prijs tijdens deze kaatswedstrijd. Wie er met de dikste "pyk" naar huis ging lees je door op "Lees verder" te klikken  

Het complete verhaal

Op werkelijk een biljartlaken kon om klokslag 13.00 uur worden begonnen met de eerste omloop. Het kaatsveld van k.v. De Trochsetters wordt zeer goed onderhouden en dat is te zien. De terreinbeheerders van het Sjûkelân kunnen hier nog een puntje aan zuigen. In de eerste omloop was er 1 spannende partij die ging tussen het partuur van Gerard Sipma, Jan Klaas de Graaf en Aaltje Sipma-Minnema en het partuur van Jacco de Jong, Jan Willem Heins en Liesbeth Wouda. Er werd gestreden voor elk punt om maar een goede start te hebben van deze kaatsdag. Gerard Sipma cs wonnen met 5-5 en 6-2

Tijdens de eerste omloop bleek ook dat Sipke Meindersma een dag te vroeg had gepiekt. Tijdens de PC in Franeker ging alles wat hij in handen kreeg weg, maar dat was de day-after helaas voor hem niet meer het geval. Wel kreeg hij deze dag de titel van de verste bovenslag op zijn naam met 78 meter.

De tweede omloop kwam er bij 1 partij alle hout aan de telegraaf. Het partuur van Balling van Kuiken, Aant Pieter Wijnsma en Aaltje Sipma Minnema wonnen van Jan Rense Visser, Erwin Postma en Gerbrand "ex-vriend" Nicolai door een fantastische bovenslag van Aant Pieter.

Tijdens de 3de omloop bleek dat Kas Huizinga grootse plannen had deze dag. Aan de zijlijn werd hij bijgestaan door zijn vriendin Sjoukje Visser, ook wel een beetje bekend in kaatsland. Kas wist de derde overwinning binnen te halen in deze omloop door het partuur van Andries Zijlstra, Lars de Jong en Liesbeth Wouda te verschalken met 5-2 en 6-2. Kas Huizinga maakte de partij uit met een vliegende bovenslag, zijn 7de van deze partij.

In de derde omloop viel Krista Hoekstra helaas geblesseerd uit en moest er naar een vervanger worden gezocht voor de laatste omloop. Gelukkig was good-old Willem Mossel tijdelijk vanuit Denemarken naar Ee gekomen, zodat hij gevraagd kon worden voor deze laatste partij. In een zucht en een scheet had hij zich omgekleed en stond hij in het voorperk de ballen weg te rammelen. Dat hij het spelletje nog niet was verleerd bleek, want samen met zijn maten won hij de partij vrij eenvoudig met 5-3 en 6-2 Nog een opmerkelijke actie kwam deze partij van Gerbrand Nicolai. Tijdens de partij was hij langs het kaatsveld naast zijn grote vriendin Gerrie de Jong gaan zitten en gaan keuvelen over hun gemeenschappelijke passie: honden. Pas na 5 minuten merkten zijn maten dat Gerbrand een tijd lang niet aan het spel had deelgenomen.

Na de laatste omloop kon om 19.00 uur de balans worden opgemaakt en bleek dat de jongste deelnemer van deze dag Gauke Bouma al zijn 4 partijen had gewonnen en slechts 4 tegen-eersten had geïncasseerd. Tijdens de prijsuitreiking van Sieb Vegter konden alle deelnemers hun "taske pyk" ophalen.

Goed weer, een goed speelveld, een goede organisatie en sportieve deelnemers zorgden voor een geslaagde kaatsmiddag!!

Hieronder lees je de einduitslag van deze dag.

Einduitslag:

  1. Gauke Bouma
  2. Kas Huizinga
  3. Julius de Jong
  4. Sven de Jong
  5. Richtsje Eisenga
  6. Balling van Kuiken
  7. Klaas Sipma
  8. Erwin Postma
  9. Jan Willem Heins

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

07-08-2010, Dorpshuis de Jister partij
31-07-2010, 4 jongens uit Ee partij

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/