30 juni 2007: Dorpsfeest kaatspartij in Ee verkaatst onder erbarmelijke omstandigheden

Image Vrijdag 30 juni moest het dan gebeuren: de dorpsfeest-kaatspartij in Ee. Piet Paulusma had het al voorspeld, lokaal een regenbui. Maar dat die bui nu net de hele vrijdagmiddag op het kaatsveld van Ee moest bivakkeren, had hij er niet bij gezegd. Maar een beetje water houdt een echte "Trochsetter"niet tegen, maar liefst 48 kaatsers en kaatsters hadden zich aangemeld.  Wie er uiteindelijk met de kransen vandoor gingen, lees je door op "Lees verder" te klikken

Image Vrijdag 30 juni moest het dan gebeuren: de dorpsfeest-kaatspartij in Ee. Piet Paulusma had het al voorspeld, lokaal een regenbui. Maar dat die bui nu net de hele vrijdagmiddag op het kaatsveld van Ee moest bivakkeren, had hij er niet bij gezegd. Maar een beetje water houdt een echte "Trochsetter"niet tegen, maar liefst 48 kaatsers en kaatsters hadden zich aangemeld.  Wie er uiteindelijk met de kransen vandoor gingen, lees je door op "Lees verder" te klikken


 

Het complete verhaal:


Aangezien de dorpsfeest partij in het teken staat van: hoe meer zielen, hoe meer vreugd, mochten alle dorpelingen zich mengen in de strijd om de kransen. Dit leverde illustere namen op de PC-lijst (16 parturen) op. Zo hadden o.a. Jelte Westra, Meindert Woudwijk, Chris "Wassenaar" Hansma en Rense van der Ploeg zich in een sporttenue gehesen. Ook de jeugd liet het niet afweten, het bestuur had vooraf bepaald dat de jeugd vanaf groep 7 mee mocht doen aan deze partij. Dit was niet aan dovemansoren gericht, zodat er maar liefst 16 parturen om 11.00 uur de kaatsweide betraden.

In de eerste omloop werd het kaf van het koren gescheiden, de mannen van de jongens. Dit leverde weinig spannende partijen op. Al snel werd duidelijk welke parturen vandaag in aanmerking wilden komen voor de "hage" en welke kaatsers het liefst zo snel mogelijk terug naar de tent wilden, om daar een bijdrage te leveren aan het pensioen van Van Kammen.

Opvallend in de eerste omloop was het speelsgemak waarmee het partuur van Julius de Jong, Chris Hansma en Yvonne Buist won van het partuur van Gerard Sipma, Jelmer Hoekstra en Alwin Buist. Gerard, die zijn kaatswant weer van zolder heeft gehaald en op dit moment ongeveer 28 uren per dag traint, was overtraind en dit bleek uit de einduitslag: 5-1 6-0 en daarmee veroordeeld tot de afvalronde.


Image


Wel spannend was het treffen tussen Hendrik Roel Woudstra en Alexander Zuidersma aan de ene kant en Pieter Wouda, Meindert de Jong en Erwin Postma aan de andere kant. De "tûke"opslag van Meindert de Jong gaf in deze partij de doorslag. Zijn partuur won dan ook met 5-4 en 6-2.


Image


Image


Image


Image


Image


Voor een plaats in de finale van de afvalronde streden Hendrik Roel Woudstra c.s en het partuur van Eelke Idsardi, Rense van der Ploeg en Grietje Kroodsma. Het partuur van Eelke cs was deze omloop onverbiddelijk en stuurden Hendrik Roel en Alexander met schone telegraaf onder de douche (overigens geen straf met dit weer). De andere finalist in de afvalronde moest komen uit het partij tussen Gerard Sipma c.s en het partuur van Jan Willem Heins en Melle Pieter Prins. Dit tweetal, dat overloopt van routine en inzicht, kon het echter niet bolwerken tegen Gerard, Jelmer en Alwin. Jelmer had er zelfs een zwempartij in de sloot voor over om de finale te halen. In de finale was het perk van Jelmer en Gerard echter "uitgekaatst". Nog net kon het eerreddende bordje worden behaald tegen het partuur van Rense van der Ploeg cs.


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


De twee halve finales in de winnaarsronde waren beide eenzijdige partijen en werden beslist met 5-1. Julius de Jong, de man in vorm, nam zijn partuur op sleeptouw en bereikte gemakkelijk de finale tegen Jacco de Jong, Lieuwe Jan Huisman en Grietine Krol. De andere finaleplek werd een prooi voor het partuur van Pieter Wouda cs. Zij waren het partuur van Foppe Marten de Haan, Anna Eelkje de Jong en Gerbrand Nicolai snel de baas.

De finale werd een finale zoals elke finale gespeeld zou moeten worden. Julius de Jong, Chris Hansma, Yvonne Buist tegen Pieter Wouda, Meindert de Jong, Erwin Postma. Prachtige parturen, barre weersomstandigheden, publiek op de banken en dj Renze de Jong achter de muziek. Op de klanken van Andre Hazes werden de eersten verdeeld. Het partuur van Julius cs. wist steeds een gat te slaan en een 4-1 voorsprong te pakken. Maar Pieter en Erwin, rechtten hun rug en kwamen langszij. Chris pakte de 5-4 voorsprong, door op magistrale wijze de kaats te passeren. Het volgende eerst werden de punten om en om gepakt. 2-2 werd 4-4 en 4-4 werd 6-6. Spanning ten top. Renze deed de muziek zachter om zodoende de spanning te kunnen voelen. Meindert de Jong slaat heel goed op, Chris weet deze onverwerkbare bal toch te pareren en maakt een kaats van 3 meter. Er is overleg tussen Julius en Yvonne. Julius wil dat zijn maten deze dag met een krans om hun nek het veld verlaten en neemt daarom de opslag over. Een perfecte tusseninse bal zorgt er voor dat de Dorpsfeestpartij van het jaar 2007 een prooi wordt voor Julius de Jong, Chris Hansma en Yvonne Buist. Einduitslag: Winnaarsronde: 1. Julius de Jong, Chris Hansma, Yvonne Buist 2. Pieter Wouda, Meindert de Jong, Erwin Postma 3. Jacco de Jong, Lieuwe Jan Huisman, Grietine Krol 4. Foppe Marten de Haan, Anna Eelkje de Jong, Gerbrand Nicolai. Verliezersronde: 1. Eelke Idsardi, Rense van der Ploeg, Grietje Kroodsma 2. Gerard Sipma, Jelmer Hoekstra, Alwin Buist 3. Hendrik Roel Woudstra, Alexander Zuidersma 4. Jan Willem Heins, Melle Pieter Prins


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image

Mei en juni 2007: Winst Grietine Krol, Baukje Kroo...
21 Juni 2007: Eerste kaatswedstrijd voor de jeugd

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/