30 juli 2005: De Woudstra/Banga partij

 

ImageZaterdag 30 juli organiseerde kaatsvereniging De Trochsetters weer de Banga/Woudstra partij. Dit jaar iets later in het seizoen dan gewend, maar met veel deelnemers. De dames konden hier dan ook weer een aparte wedstrijd kaatsen. Klik op "Lees verder..." om het complete verhaal te lezen.Het complete verhaal:


De weergoden waren ons die middag niet zo gunstig gestemd want kregen we eerst te maken met een dikke bui, hadden de kaatsers en kaatsters later te kampen met een harde wind die dwars op het veld stond. Toch werd er, vooral bij de dames zeer spannend gekaatst.

Bij de dames waren er vier parturen die een competitie kaatsten. Op de eerste lijst meteen twee spannende partijen, de eerst ging tussen het partuur van Aletta Sipma, Rennie Schreiber en Antsje v.d. Wagen en het partuur van Marja Braaksma en Christine Heins dit werd door het laatste partuur met 5-4 6-6 gewonnen.

In de andere partij werd partuur Alie de Bruin, Aaltje Sipma en Adrie Grijpstra met alles aan de hang verslagen door Jeannet Sipma en Maaike Koree. Op de tweede lijst wonnen Jeannet en Maaike moeizaam met 5-5 6-4 van Alette c.s. Marja en Christine hadden daarentegen minder moeite met Alie c.s. 5-1 6-6.

De finale werd ook weer zeer spannend en werd door Marja en Christine met 5-5 6-4 gewonnen.

Bij de heren hadden zich zes parturen opgegeven die in twee poules kaatsten. In de eerste poule wist partuur Andries Zijlstra, Renze de Jong en Sven de Jong alle partijen te winnen. In de andere poule wist partuur Eelke Idsardi, Hendrik Woudstra en good-old Andries Wouda ook alle partijen te winnen zodat op papier een mooie finale stond te wachten, helaas bleek dit in de praktijk niet het geval te zijn, partuur Eelke Idsardi c.s. werd met 5-0 6-2 van het veld geslagen door Andries Zijlstra c.s.

De derde prijs werd gewonnen door Halbe Mossel, Marco Kingma en Jan Dijkstra die Harm Sijtsma, Sipke Meindersma en Diemer Meirink in een spannende strijd versloegen.


UITSLAG HEREN: 1.Andries Zijlstra, Renze de Jong en Sven de Jong 2.Eelke Idsardi, Hendrik Woudstra en Andries Wouda 3. Halbe Mossel, Marco Kingma en Jan Dijkstra

Image

Image

Image

UITSLAG DAMES: 1. Marja Braaksma en Christine Heins 2. Jeannet Sipma en Maaike Koree

Image

Image

Hier nog eens alle eerste prijswinnaars van de Woudstra/Banga partij op een rij!

Image

 

04 augustus 2005: 29 pearkes streden om de hoogste...
23 juli 2005: Klaas Mossel haalt hage uit Ee

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/