30 april 2008: K.v. De Trochsetters uit Ee weer los.

Image Na de muzikale hoogstandjes van muziekvereniging Melodia Oranje, kon voorzitter Sieb Vegter 34 kaatsers en kaatsters welkom heten. Traditioneel wordt op Koninginnedag het startschot gegeven voor een nieuw kaatsseizoen. Een wedstrijd die ook traditioneel wordt mogelijk gemaakt door de familie Van Kammen. Voor het complete verhaal klik op 'lees verder'. Image Na de muzikale hoogstandjes van muziekvereniging Melodia Oranje, kon voorzitter Sieb Vegter 34 kaatsers en kaatsters welkom heten. Traditioneel wordt op Koninginnedag het startschot gegeven voor een nieuw kaatsseizoen. Een wedstrijd die ook traditioneel wordt mogelijk gemaakt door de familie Van Kammen. Voor het complete verhaal klik op 'lees verder'.

 

Onder meer dan ideale weersomstandigheden konden 12 parturen de kaatsarena betreden. In de eerste omloop was er een verrassende nederlaag voor het partuur van Julius de Jong, Lars de Jong en Alwin Buist. Zij wisten het eerreddende bordje niet te halen tegen het tweetal Andries Zijlstra en Sven de Jong. Verder werden er nog een aantal topparturen naar de afvalronde verwezen, waaronder het partuur van Gerard Sipma, Pieter Knoop, Hedzer Hoekstra en het partuur van Henk Tanja, Pieter Knoop, Elske Anke Zijlstra. Een zwaar bezette afvalronde dus waarin de finale ging tussen Henk Tanja cs. en Julius de Jong cs. Alle houten kwamen in deze partij aan de door Symen de Vries gemaakte telegraaf te hangen. De laatste slag was in het voordeel van het partuur van Julius de Jong, zodat zij beslag legden op de 1ste prijs in de afvalronde.
De winnaarsronde was deze middag niet zo spannend als op voorhand was verwacht. Het tweetal Eelke Idsardi en Diemer Meirink zat "goed in de lijst" en wisten twee keer redelijk eenvoudig te winnen. De eerste omloop was dat tegen het partuur van Foppe Marten de Haan, Hendrik Roel Woudstra en Krista Hoekstra. De tweede omloop mochten Eelke en Diemer het opnemen tegen Andries en Sven. Andries en Sven moesten in de eerste omloop al vol aan de bak, zodat ze tegen Eelke en Diemer niet verder kwamen dan twee eersten. Een staand nummer bracht het partuur Eelke Idsardi in de finale.
De andere finalist moest komen uit de partij tussen het partuur van Jacco de Jong, Erwin Postma en Anna Eelkje de Jong en het partuur van Klaas "Blondie" Mossel, Martijn Jolink en Janna de Jong. Maar het partuur van Klaas Mossel cs. had deze halve finale de pech dat Anna Eelkje goed opsloeg en dat Erwin en Jacco goed van zich af wisten te slaan in het perk. Met 5-2 en 6-4 werden ze naar de douches gestuurd en de derde prijs was hun deel.
De finale ging tussen twee illustere parturen: aan de ene kant Jacco de Jong - die als A-maat steeds beter van zich af begint te slaan -, Erwin Postma - een talent die alleen zijn opslag nog maar hoeft bij te schaven - en Anna Eelke de Jong - een van de vele jeugdige aanstormende talenten van k.v. De Trochsetters. Aan de andere kant van de finale bekende namen die nauwelijks een introductie nodig hebben. Eelke Idsardi - verbaal altijd prettig en nadrukkelijk aanwezig - en Diemer Meirink die zijn paadje altijd meer dan voldoende schoonhoudt.
De routine van Diemer en Eelke won het deze Koninginnepartij. Zij beslisten de finale met 5-2 en 6-2 in hun voordeel. Eelke Idsardi ging dus door met waar hij vorig seizoen mee was geëindigd, namelijk kransen winnen.
Tijdens de prijsuitreiking die in de taveerne van de Familie Woudstra aan de Uniastraat in Ee werd gehouden, werd erelid S.P. Loonstra bedankt voor zijn jarenlange inzet. Reeds decennialang zijn de soep en broodjes in vertrouwde handen bij Sake en Riekje. Als dank hiervoor kreeg Sake en Riekje een echte krans aangeboden. De seizoenstart met 34 kaatsers bij de Ale van Kammen-partij was een goed begin van wellicht een prachtig kaatsseizoen met veel winnaars.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


Image

10 mei 2008: Tweede ledenpartij KV de Trochsetters
Kaatsmarkt 26 april 2008, beleef het!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/