30 april 2007: Opening seizoen KV De Trochsetters uit Ee

ImageTraditioneel start het kaatsseizoen op 30 april met de A. van Kammenpartij. Dit jaar werd de eerste wedstrijd onder bijna tropische temperaturen gespeeld op het prachtige sportcomplex in Ee. De wedstrijd werd gesponsord door de familie Van Kammen.

ImageTraditioneel start het kaatsseizoen op 30 april met de A. van Kammenpartij. Dit jaar werd de eerste wedstrijd onder bijna tropische temperaturen gespeeld op het prachtige sportcomplex in Ee. De wedstrijd werd gesponsord door de familie Van Kammen.


Het complete verhaal:

Omstreeks twaalf uur opende voorzitter Vegter het seizoen 2007. Daarna werden de aanwezige getrakteerd op schitterend stukje muziek van de muziekvereniging Melodia Oranje uit Ee. Met als afsluiter het Wilhelmus werden de Jister muzikanten bedankt voor hun prachtige klanken.

Image

Image

Image

De opening van het nieuwe kaatsseizoen kende verder een geweldige primeur in de vorm van het nieuwe kaatskanon. Dit kanon is geheel ontworpen en gefabriceerd door de heren Jelle Braaksma uit Ee en Hessel van der Bos uit Holwerd. Beide heren zijn bijna de gehele winter in de weer geweest om het kanon voor 30 april schietklaar te krijgen. De benodigde materialen zijn gesponsord door Frico Cheese uit Gerkesklooster. Door het fantastische werk van de heren Braaksma en Van der Bos is de KV De Trochsetters in staat om nog meer en betere trainingsfaciliteiten te leveren.

Na een demonstratie van Erelid S.P. Loonstra en Jelle Braaksma konden de aanwezigen met eigen ogen zien tot welke kunsten het kaatskanon in staat is. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken werd begonnen met de eerste wedstrijden.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Op de eerste lijst kwamen gelijk prachtige parturen tegenover elkaar te staan. Zo trof het partuur Sjoukje Visser cs. het partuur Henk Tanja cs. In deze wedstrijd toonde Teke Meindersma zijn klasse door steeds op 6-6 ‘sa wis as de bank te wezen'. Mede door deze zekerheid kon het partuur Sjoukje Visser cs. op 5-5 en 6-6 de winst binnen halen. Op de tweede lijst moest het partuur Aukje van Kuiken cs. aantreden tegen het partuur Andries Zijlstra cs. Ondanks alle inspanningen van onder andere vader en dochter Heins moest hun partuur toch capituleren op een stand van 5-2 en 6-2.

Image

In de halve finale werd het spannender. Zo moest het partuur van Harm Sijtsma cs. het opnemen tegen het partuur Andries Zijlstra cs. Deze wedstrijd ging aanvankelijk zeer voortvarend voor het partuur Sijtsma cs. Dit kwam mede door de voortreffelijke opslag van Richtsje Eisenga en de slagkracht van Harm Sijtsma en Jan Klaas ‘de trompeter" de Graaf. Ondanks hun snelle voorsprong van 3-1 konden zij het jonge partuur van Andries Zijlstra cs. niet bijbenen. Op een 5-4 en 6-2 maakte het partuur van Andries Zijlstra cs. een eind aan de partij.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Door een staand nummer van het partuur van Sjoukje Visser cs. kwamen zij eenvoudig in de finale te staan. Hierin moesten zij het opnemen tegen het partuur Zijlstra cs. Deze finale werd een echte finale met alles er op en eraan. Door met name de gedrevenheid van Sjoukje Visser en Balling van Kuiken konden zij lang mee blijven doen in de finale. Bijna alle eersten werden op 6-6 beslist, meestal in het voordeel van het partuur Zijlstra cs. Op een 5-3 en 6-4 was de eerste krans van het nieuwe seizoen een feit voor het partuur van Andries Zijlstra cs.

In de verliezersronde ging de finale tussen de parturen Gerard Sipma cs. en het partuur Henk ‘pake' Tanja. Het warme weer had echter zijn tol geëist bij de kaatsers, want de meeste snakten naar het goudgele vocht van Erelid Loonstra. Op een stand van 5-3 en 6-2 maakte het partuur van Gerard Sipma cs. een eind aan een lange warme kaatsdag.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

's Avonds om zeven uur werd in het schitterende café van Woudstra de prijzen uitgereikt door voorzitter Vegter. Na afloop van de prijsuitreiking bleven vele kaatsers hun afzonderlijke wedstrijden analyseren onder het genot van een drankje. Hiermee was het kaatsseizoen 2007 op prachtige wijze geopend.

De tweede prijs in de afvalronde was voor Henk Tanja, Eelke Idsardi en Richtsje Sipma- Wieringa

Image

Image

De eerste prijs in de afvalronde was voor Gerard Sipma, Nynke Woudwijk en Sven de Jong

Image

De derde prijs in de winnaarsronde  was voor Harm Sijtsma, Jan Klaas de Graaf en Richtsje Eisenga

Image

Image

De tweede prijs in de winnaarsronde was voor Sjoukje Visser, Balling van Kuiken en Teke Meindersma

Image

Image

En de eerste prijs in de winnaarsronde was voor Andries Zijlstra, Jacco de Jong en Rennie Schreiber

Image

12 mei 2007: Harm Sijtsma leidt partuur naar overw...
21 Oktober 2006: Prachtig afsluitingsfeest van K.V...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/