29 April 2006: Opening seizoen KV "De Trochsetters"

 

ImageOp zaterdag 29 april organiseerde KV ‘De Trochsetters' haar jaarlijkse A. Van Kammen dorpspartij. Traditioneel wordt de eerste keatspartij van het jaar gesponsord door de Fam. Van Kammen. Klik op 'lees verder' voor het complete verhaal.

 

Het complete verhaal:

Rond de klok van elf uur, opende voorzitter Sieb Vegter het seizoen 2006. Onder redelijke weersomstandigheden heette voorzitter Vegter de 26 kaatsers van harte welkom. Na enkele huishoudelijke mededelingen, werden de parturen bekend gemaakt. Voorafgaand aan de wedstrijd werd traditiegetrouw enkele stukken gespeeld door het muziekkorps Melodia Oranje uit Ee. Na enkele prachtige klanken eindigden ze met het Frysk volkslied. Na deze muzikale traktatie, was het kaatsseizoen 2006 officieel geopend.

Image

Image

De eerste omloop kenden weinig echte verrassingen. De spannendste wedstrijd was het treffen tussen de parturen van Aukje Van Kuiken cs. en Sjoukje Visser cs. In deze titanenstrijd kwam uiteindelijk alles aan de hang. Op een stand van 5-5 en 6-6 produceerde Aukje Van Kuiken een bovenslag, waarmee haar partuur aan het langste eind trok. In de tweede omloop kwamen de parturen van Andries Zijlstra cs. tegenover het partuur van Klaas Mossel cs. te staan. Het partuur van Klaas Mossel cs. was niet opgewassen tegen het degelijke perk van Andries Zijlstra cs. Zodat de wedstrijd op een 5-2 en 6-4 werd beslist in het voordeel van het partuur van Andries Zijlstra cs. In de halve finale moest het partuur van Klaas Sipma cs. het opnemen tegen het favoriete paruur van Hein Eisenga cs. Het partuur Eisenga cs. bereikte door een staand nummer de halve finale. In deze halve finale kwam het partuur van Klaas Sipma cs.  niet echt in hun element. Op een 5-1 en 6-0 moesten zij hun meerdere erkennen in het partuur van Hein Eisenga cs. In de finale tussen de parturen Hein Eisenga cs. en het partuur Andries Zijlstra cs. moesten zij uitmaken wie de eerste krans van het jaar mee naar huis mocht nemen. Het partuur van Eisenga cs. was veel te sterk, en won op een vrij eenvoudige wijze met 5-0 en 6-6. Hiermee was de eerste krans van het jaar verdeeld. In de finale van de verliezersronde stonden de parturen van Sjoukje Visser cs. en het partuur van Aletta Sipma cs. Het partuur van Aletta Sipma cs. had in de eerdere wedstrijden hun kruit verschoten, en konden daarom geen vuist meer maken. In een redelijke eenvoudige 5-1 en 6-0 won het partuur van Sjoukje Visser cs. Na afloop werd er in de kantine nog heftig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Om zeven uur werden de prijzen uitgereikt in Café Woudstra. Hiermee was de eerste wedstrijd van het kaatsseizoen 2006 een feit.

Winnaarsronde:

1. Hein Eisenga, Sipke Meindersma en Meindert de Jong.

2. Andries Zijlstra, Balling van Kuiken en Richtsje Eisenga.

3. Klaas Sipma en Pieter Knoop.

Verliezersronde: 

1 . Sjoukje Visser, Eelke Idsardi en Antsje Haaksma.

2. Aletta Sipma, Jacco de Jong en Marcus van Amen.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Competitiekaatsen voor de B-klasse en Dames bij de...
7 april 2006: Jeugdleden geef je op voor de afdeli...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/