26 Juli 2007: Pearkekeatsen in Ee

ImageEe- Donderdag 26 juli 2007 had K.V. de Trochsetters het traditionele pearke-keatsen weer op het programma te staan. Er hadden 26 pearkes zich aangemeld voor deze partij, zodat er gekaatst kon worden in vier klassen. Sponsor van deze partij was K.V. de Trochsetters zelf.

ImageEe- Donderdag 26 juli 2007 had K.V. de Trochsetters het traditionele pearke-keatsen weer op het programma te staan. Er hadden 26 pearkes zich aangemeld voor deze partij, zodat er gekaatst kon worden in vier klassen. Sponsor van deze partij was K.V. de Trochsetters zelf.


 

Het complete verhaal:

Om 12 uur werd er gestart met mooi weer, hoewel er stond wel een stevige bries. In de A-klasse waren er vier partuur, daar werd een halve competitie gekaatst. De eerste partij ging tussen Andries Zijlstra, Baukje Aalbers en Gerrit de Jong, Nynke van der Meij, deze werd gewonnen met 5-2 6-4 door Andries en Baukje. De andere partij was tussen Julius de Jong, Magriet Koelmans tegen Louis Keegstra, Aletta Keegstra-Sipma, deze werd relatief gemakkelijk gewonnen door Julius en Magriet met 5-1 6-4. De eerste punten stonden op het papier. In de tweede omloop werden de partijen al wat spannender, Andries en Baukje moesten nu tegen Julius en Magriet dit werd 5-3 6-6 winst voor Julius. Gerrit en Nynke moest aantreden tegen Louis en Aletta, nu hadden Louis en Aletta de ballen er wat beter voor dan de eerste partij en wonnen met 5-1 6-6. Toen de laatste en beslissende omloop, Andries en Baukje tegen Louis en Aletta, deze wonnen Louis en Aletta met 5-4 6-4. De spannendste partij in deze klasse was die tussen Gerrit, Nynke en Julius, Magriet, dit resulteerde in een 5-5 6-2 winst voor Gerrit en Nynke. De prijzen werden als volgt verdeeld, eerste prijs Julius de Jong en Magriet Koelmans, tweede prijs Louis Keegstra en Aletta Keegstra-Sipma.

In de B-klasse waren er acht pearkes op de lijst, hier werd met een afvalronde gekaatst.De eerste omloop waren er niet veel spannende partijen alleen partuur Gerard Sipma en eega tegen Eelke Idsardi met Janny Bouius werd 5-5, 4-6, dus winst voor Eelke en Janny.

In de winnaarsronde werd er spannend gekaatst tussen partuur Henk Tanja en Annemarie Jongeling  tegen broer en zus Johannes en Sjoukje Visser.Hier moest het partuur van Johannes en Sjoukje het onderspit delven, Henk en Annemarie wonnen met 5-5,6-2. Sipke en Metsje tegen Eelke en Janny werd met 4-5, 4-6 gewonnen door Eelke en Janny. Dus de finale ging tussen Henk en Annemarie en Eelke en Janny, maar dit werd geen sidderende partij de winst werd al snel door Henk en Annemarie opgeeist 5-1, 6-6

In de afvalronde waren ook geen spannende partijen de finale van de afvalronde ging tussen Klaas en Boukje en Gerard en Richtsje. Dit werd in het voordeel van Klaas Mossel en Boukje Hellinga beslist.De 1e prijs voor Henk Tanja met Annemarie Jongeling,2e prijs Eelke Idsardi met Jany Bouius, de 1e prijs afvalronde Klaas Mossel met Boukje Hellinga en de 2e prijs Gerard Sipma met Richtsje Sipma-Wieringa.

De C-klasse leverde 10 partuur op de lijst. De eerste omloop waren er niet veel spannende partijen, wel betraden er twee heiten het strijdperk die "vroeger" een lekker balletje konden slaan en nu als pearke met de dochters het nog eens wilden proberen. Heit Anne-Geert met dochter Louise hielden stand tot de tweede omloop, Heit Gerardus met dochter Anna-Eelkje hielden het zelfs vol tot aan de finale afvalronde.Hier moesten zij het opnemen tegen Hendrik en Coby, de beide heren met de kniebandage, maar er werd mooi gekaatst Heit en dochter trokken hier ook aan het langste eind, 5-3, 6-4 dus een eerste prijs in de afvalronde. In de winnaarsronde moesten Omke Johan met Alianne Knoop in de finale tegen Erwin en Jeannet, hier werd spannend gekaatst met bijna alles aan de hang, de winst was voor Johan en Alianne 5-5, 6-2, de tweede prijs voor Erwin en Jeannet en een derde prijs voor het jonge partuur Sven en Grietine. In de afvalronde was de eerst prijs voor Gerardus en Anna-Eelkje de Jong en een tweede prijs voor Hendrik Woudstra en Coby Heeringa.      

Er was dit jaar een vierde klasse de D-klasse toegevoegd. Hierin kwamen 4 parturen uit die een competitie speelden tussen allemaal een keer tegen elkaar. Hier speelden twee Memmen met de zonen mee. Zij stonden de eerste omloop ook meteen tegen over elkaar. Mem Gerrie met Lars tegen Mem Nellie met Jelmer dit werd een overwinning voor Gerrie en Lars met 5-2 ,6-4. De tweede partij ging tussen Meindert Wiersma met Tante Richtsje Borger-Krol tegen het koppeltje Teke en Richtsje die van plan zijn te emigreren naar Oosternijkerk de winst was voor Teke en Rictsje met 5-4, 6-0. De spannenste partij ging tussen Lars en Gerrie tegen Meindert en Richtsje hier kwam alles aan de hang 5-5, 6-6  de winst was voor Lars en Gerrie. Maar met alle partijen te winnen werd koppeltje om "utens" de winnaar in de D-klasse. De 1e prijs voor Teke Meindertsma en Richtsje Eisenga, en 2e prijs voor Meindert Wiersma en Richtsje Borger-Krol.

Na eerst het vocht weer wat op peil te hebben gebracht in  het wel bekende tentje werden de prijzen uitgereikt en daarna nog gezellig wat bijgekletst onder een het genot van een hapje en een drankje.

Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image
2 augustus 2007 Pykepartij KV De Trochsetters
Nieuw: Vraag & Aanbod

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/