25 juni 2005: Froukje, Aletta en Aukje verrassen op NK dames

 

ImageSexbierum - Tijdens het Nederlands Kampioenschap kaatsen voor Dames, welke werd gehouden op zaterdag 25 juni in Sexbierum, heeft k.v. De Trochsetters uit Ee een verrassende prestatie geleverd. Froukje Wolters, Aletta Sipma en Aukje van Kuiken waren er verantwoordelijk voor dat de derde prijs en dus het Makkumer aardewerk werd binnengehaald. Een unieke prestatie op het NK Dames, omdat de dames van k.v. De Trochsetters het nog nooit eerder zover hebben geschopt op een Nederlands Kampioenschap. Klik op "Lees verder..." om het complete verhaal te lezen.

Het complete verhaal:
31 parturen streden in Sexbierum om de kransen, waarbij Bolsward, Sneek, Witmarsum en Dronrijp als grootste kanshebbers konden worden aangemerkt. Voor de “Iester”-dames was er geen gemakkelijke loting. De eerste omloop moest worden afgerekend met Minnertsga en dus met hoofdklasse-kaatster Maaike Joostema. Het perk, bestaande uit Aletta als achterinse en Aukje als voorinse moest eerst even wennen aan het opslaggeweld van Maaike Joostema. Dit resulteerde dan ook in een 3 – 1 achterstand, maar naarmate de partij vorderde sloegen de dames steeds dikkere kaatsen. De achterstand werd dan ook keurig omgebogen in een 5-3 overwinning.
De volgende omloop, die dus op voorhand niet was verwacht, stond het partuur van Grou op het programma. Bij de ingang van het kaatsveld stond een bord opgesteld, waar de namen van de winnaars van de afgelopen jaren op prijkten. Hier viel dus ook te lezen dat Grou, met de kaatsters Monique Stelwagen, Wiesje van der Berg en Debora Oosterman, de laatste twee edities van het NK voor Dames op haar naam had geschreven. Twee dames teweten Monique Stelwagen en Debora Oosterman mochten ook dit jaar de kleuren van Grou verdedigen. Een moeilijke opgave dus voor Froukje, Aletta en Aukje, maar Ee kaatste deze omloop bijna foutloos. Froukje was er steeds als de kippen bij in het tussenspel, Aletta was aan de opslag een zekerheid en Aukje wist deze omloop de boven wel heel makkelijk te vinden. Dit goede kaatsen van Ee resulteerde dan ook in een mooie 4-1 voorsprong. Het was dat Aletta enige genade kende met Grou, door op 6-6 de bal net een centimeter voor te slaan, anders had Grou helemaal geen voet aan de grond gekregen aan het begin van deze partij.
Een onverwachte 4-1 voorsprong dus, die verder werd uitgebouwd naar een prima 5-2 overwinning. Een prestatie van formaat!! Na een blik op de lijst met parturen bleek Makkum de volgende tegenstander te zijn van Ee. Tsja, de tegenstander van de eerste omloop was bekend via de loting, op een tweede omloop was stiekem gehoopt, maar verder hadden de dames echt niet gekeken. Maar Makkum dus. Makkum had een nieuwe tactiek geintroduceerd vandaag, nl. hoge ballen voorin. Aukje en Aletta moesten hier tot 3 eersten gelijk erg aan wennen, maar op het moment dat de diesels warm waren, werden vlot de laatste drie eersten binnengehaald. Einduitslag 5-3 6-2!!! Een plek in de halve finale en dus Makkumer aardewerk. De blijdschap van deze onverwachte zegereeks straalde van de gezichten van het “Iester” trio af. Dit was op voorhand echt niet verwacht.
De halve finale tegen het mooi-sluitende partuur van Dronrijp werd dan ook beschouwd als de slagroom op het toetje. Helaas was bij Aletta, naar eigen zeggen, “de koek op” tijdens deze partij. Er werd nog volop tegenstand geboden, maar met een einduitslag van 5-2 trok Dronrijp deze partij aan het langste eind. Dronrijp versloeg in een prachtige finale het partuur Witmarsum met 5-4. Een finale met het publiek als grote winnaar en veel reclame voor het dameskaatsen.
Voor Froukje Wolters, Aletta Sipma en Aukje van Kuiken, die ver boven zichzelf stegen deze dag, een prachtige derde prijs. Een derde prijs die werd behaald door bijna drie omlopen bijna foutloos kaatsen en door een geweldige dosis inzet. Proficiat Froukje, Aletta en Aukje! Kaatsvereniging De Trochsetters kan trots op jullie zijn.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

25 juni 2005: Zonnige ledenpartij KV "de Trochsett...
23 juni 2005: Alexander en Krista winnen "De Troch...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/