24 augustus 2006: Jeugd sluit seizoen af met ledenpartij

 

ImageAfgelopen donderdag was het de laatste wedstrijddag van de kaatsvereniging uit Ee over 2006. Het bestuur had nog een wedstrijd voor de jeugd in petto en werd gesponsord door een viertal kaatsliefhebbers, die de kaatsvereniging De Trochsetters een warm hart toedragen. Het mooie was dat het een wedstrijd betrof voor alle jeugdleden van de kaatsclub

 

Het complete verhaal

Voor de jongste jeugd was dit de eerste wedstrijd na een seizoen van volop training. Bij de oudste jeugd waren 4 parturen en bij de jongste jeugd 3 parturen. Er werden in beide gevallen gekaatst in kompetitie verband, wel dit de jongste jeugd dit als beginnersspel wat inhoud dat zij met een vaste kaatst spelen, met als doel deze proberen voorbij te slaan. Iedereen moest hierdoor 4 keer kaatsten want er werd 2 keer geloot. Een prachtig gezicht was het om te zien hoe fel er om de punten werd gestreden, waarbij direkt te zien was dat ze het spel al aardig onder controle hadden. Wel dient vermeld te worden dat de dames het beter deden dan de mannen, vooral Louise Krol en Baukje Kroodsma sloegen erop los, en de kaats werd meerdere keren voorbij geslagen. Niets tekort wat de anderen betreft waren zij aan het einde van de wedstrijd toch de besten, al probeerden Gauke, Hendrik, Nynke en Anna  in het spoor te blijven door een enorme inzet. Een prachtige wedstrijd dus aan het einde van het seizoen.

De grote jeugd moesten drie keer kaatsen in competitieverband. Het partuur van Lars de Jong, Yvonne Buist en Alwin Buist, waren niet de favoriet maar deden het voortreffelijk door uiteindelijk alle 3 wedstrijden te winnen waardoor ze 21 eersten voor hadden en maar 6 eersten tegen. De strijd om de 2e prijs was spannender, maar uiteindelijk kwam die eer bij het partuur van Hedzer Hoekstra c.s. met 18 punten voor en  13 tegen. Een prachtige kaatsmiddag was het geweest, maar voor vele liefhebbers kwam nog de mooiste verrassing. Tijdens de prijsuitreiking in de kantine, deelde het bestuur mede dat naast de reguliere winnaars er voor ieder kaatser/ster een prijs was, uiteindelijk bleek dit voor iedereen een krans te zijn, zodat een ieder versierd naar huis toe ging, voor velen was dit de eerste keer in hun leven maar vooral een enorme verrassing, en tevens misschien een stimulans voor volgend jaar, het dorp Ee was de vrijdag erna  bij vele woningen dat ook versierd met een prachtige krans, een mooie afsluiting van toch wel een bewogen kaatsjaar.

De uitslagen waren als volgt:

Jongste jeugd:  1e prijs Louise Krol  24 punten en Baukje Kroodsma 23 punten, 2e prijs Gauke Bouma  21 punten, 3e prijs Hendrik Hofstede, 4e prijs Nijnke Zijlstra 17 punten, 5e prijs Anna v.d. Hoek  14 punten

Oudste jeugd: 1e prijs Lars de Jong, Yvonne Buist en Alwin Buist, 2e prijs Hedzer Hoekstra, Alianne Knoop en Manielle Hoiting; 3e plaats Jelmer Hoekstra,Anna Eelkje de Jong en Riemer Hoekstra, 4e plaats Danny Hoiting,Grietine Krol en Sietse Hofstede.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Froulju fan Ie haadklassers wurden!!
23 augustus 2006: 2de Prijs op Dames-PC voor debut...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/